Jučer-danas-sutra
OSNIVAČ I GLAVNI DIREKTOR TVRTKE AMAZON
Montessori škola za siromašne
objavljeno: 24. listopada 2018.

Ovaj trenutačno najbogatiji čovjek na svijetu rekao je da će se škole voditi po istom principu kao i tvrtka Amazon. Jedina je razlika u tome što će u središtu pozornosti njezinih zaposlenika biti učenici, koji su, prema njegovim riječima, klijenti tih škola. Vijest je uglavnom naišla na pozitivne reakcije, dijelom zbog ugleda škola koje provode Montessori metodu u SAD-u.

Međutim, Bezos još nije ponudio mnogo detalja o načinu na koji će organizirati ove škole. Podsjetimo – on nije jedini poslovni čovjek koji je odlučio dio bogatstva pokloniti ili uložiti u obrazovanje. Isto su učinili Bill GATES i Mark ZUCKERBERG, a mnoge brine i korporativni pristup, odnosno izbor riječi koje je koristio u najavi ovog projekta.

Čelnice nekoliko uspješnih mreža Montessori škola izjavile su kako se raduju ovom projektu, ali da još nemaju dovoljno informacija o tome tko će biti zadužen za organizaciju škola poštujući principe Montessori metode. Najveći problem vide u edukaciji nastavnoga kadra.

– Nadam se da će se dovoljno zainteresirati za pravilno provođenje ove metode te da će moći pronaći prikladna rješenja za probleme na koje naiđu – kazala je Rebecca PELTON, predsjednica Montessori akreditacijskog vijeća za obrazovanje nastavnoga kadra, i upozorila kako online osposobljavanja za nastavnike ne nude dovoljno praktičnog znanja koje je potrebno u učionici. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine |  Prema The New York Times ]