Jučer-danas-sutra
EUROPSKI POKRET HRVATSKA I EUROPSKI DOM ZAGREB
Nagrada ‘Europski govor godine’ dr. sc. Anti Žužulu
objavljeno: 13. prosinca 2016.

…u nazočnosti mnogobrojnih uglednih gostiju. 

Dr. sc. Anti ŽUŽULU, jednome od najistaknutijih hrvatskih govornika, nagradu je uručila Nataša OWENS, predsjednica Europskoga pokreta Hrvatska i Europskoga doma Zagreb. Istaknula je da je riječ o nagradi koja se redovito dodjeljuje od 2004. godine u povodu Dana Europe.

„Nagradu dodjeljujemo za govor održan prigodom uručenja nagrada učenicima i profesorima sudionicima nacionalnog i međunarodnog natjecanja ‚Europa u školi’ 2015. godine i za europski izdavački opus. Govor je izabran jer promiče ciljeve i vrijednosti za koje se zalažu Europski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb, a koji podržavaju i interese Republike Hrvatske i njezinih građana”, obrazložila je Nataša Owens napominjući da je riječ o najvišoj nagradi koju dodjeljuju Europski pokreti, punopravni članovi Međunarodnoga europskog pokreta u Bruxellesu.  

O dr. sc. Žužulu kao nadahnutom govorniku i domoljubu koji se u području izdavaštva ustrajno bori za očuvanje hrvatskih nacionalnih i kulturnih vrijednosti govorili su predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja Momir Karin i pročelnik zagrebačkoga Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Dobitnik nagrade dr. sc. Ante Žužul zahvalio je nazočnima održavši još jedan inspirativan i emotivan govor o važnosti očuvanja hrvatskoga nacionalnog identiteta u vrijeme globalizacije.

„Najvrednije je biti sretan u zemlji u kojoj živiš”, kazao je dr. sc. Žužul pozivajući sve da zagrle domovinu u kojoj se poštuju nacionalne manjine, postavljaju europski standardi i uspostavlja ravnopravan dijalog sa svijetom.

Svečanom ugođaju u Europskom domu dodatno je pridonio nastup uglednih glazbenica Lidije Horvat-Dunjko, Eve Kirchmayer Bilić i Divne Šimatović.