Jučer-danas-sutra
BJELOVAR: PODRŠKA DRŽAVE, UJEDINJENE KRALJEVINE, ZABE I ŠKOLSKE KNJIGE U PROVOĐENJU PROJEKTA
Programiranje za mlade
objavljeno: 18. travnja 2018.

… te Udruga informatičara Bjelovarsko-bilogorske regije. Riječ je o projektu uz koji će djeca, uz pomoć volontera edukatora, prolaziti kroz kurikulum pripremljenih projekata iz programiranja i izrađivati animacije, igre i internetske stranice. Inače, Code Club je nastao u Ujedinjenoj Kraljevini, odakle se proširio diljem Europe.

Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske tim je povodom  boravio u službenom posjetu Bjelovaru.
Veleposlanik Andrew Stuart Dalgleish Bjelovar posjećuje na, kako je rekao, turneji upoznavanja hrvatskih gradova, a pohvalio je želju gradske vlasti da poduzetnicima olakša poslovanje i ulaganje. Veleposlanik je otvorio Code Club u Bjelovaru.

– Već sam jednom boravio u Bjelovaru, ali kratko. Lijepo je vratiti se ovamo. U razgovoru s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća doznao sam da gradska uprava želi poboljšati poslovno ozračje. Poduzetnički projekti katkad uspiju, a katkad propadnu, ali nikad ne bi smjeli propasti zbog administracije i birokracije – istaknuo je veleposlanik Dalgleish, koji je posjetio Gradsku upravu, a obišao je Veleučilište u Bjelovaru, IV. osnovnu školu, Gradski muzej Bjelovar, Udrugu BUDEM i Koestlin te je nazočio i predstavljanju projekta „Hrvatska stvara”, kojim se kod mladih želi suzbiti strah od izazova i inovacija, povećati interes za tehničku kulturu, općenito prirodoslovna i znanstvena područja te poduzetništvo.

Inače, ovaj je projekt naišao na mnogostruka odobrenja, pa je jedan od pokrovitelja i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok su ga omogućili Zagrebačka banka i ŠKOLSKA KNJIGA, a sve uz podršku partnera Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, Hrvatske zajednice tehničke kulture te Netokracije. [ IZ DRUGIH MEDIJA | bjelovar.hr  | šp ]