Jučer-danas-sutra
SADA JE I SLUŽBENO
Radovan FUCHS je novi ministar znanosti i obrazovanja
objavljeno: 20. srpnja 2020.

Bivši premijerov savjetnik za obrazovanje Radovan FUCHS potvrdio je u ponedjeljak, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima, da je prihvatio dužnost ministra znanosti i obrazovanja.

“Prihvatio sam biti novi ministar, to je sve što vam mogu reći”, rekao je Fuchs novinarima nakon sastanka.

Na pitanje što će mu biti prvi potezi istaknuo je kako je apsolutni prioritet organizacija nastave na jesen.

“To je apsolutni prioritet, da vidimo da učenici mogu po svim pravilima struke, i epidemiološke naravno, vratiti se u učionice, ako je to ikako moguće. Vidjet ćemo što će biti, to je prva stvar koju treba napraviti”, kazao je Fuchs.

Ako to neće biti moguće, dodao je, onda će nastava biti organizirana online.

“Ako nema druge mogućnosti, onda će biti online nastava. Pokušat ćemo učiniti apsolutno sve u suradnji sa svim dionicima, uključiti i lokalne vlasti, jednako tako i agencije, u prvom redu epidemiologe, da se posloži stvar kako bi nastava mogla krenuti u učionicama”, naglasio je Fuchs.

Online nastava u trenutku izbijanja pandemije bila je jedino i najbolje moguće što je moglo biti napravljeno. “Uvijek sam pristaša toga da stvari mogu biti bolje, prema tome može se i to unaprijediti”, dodao je.

Komentirao je i rad svoje prethodnice iz redova HNS-a Blaženke Divjak rekavši da je puno puta ponovio kako nijedan ministar ne dolazi na mjesto ministra zato da bi nešto namjerno pokvario ili unazadio.

“Uglavnom radi onako kako misli da najbolje radi, mislim da se na tome možemo zaustaviti”, rekao je Fuchs. [ HINA ]