Jučer-danas-sutra
OŠ JOSIPA ANTUNA ĆOLNIĆA, ĐAKOVO
S pravom ponosni na videospot „Zimski san“
objavljeno: 30. prosinca 2020.

Nakon tri iznimno uspješna videospota vrijedni su učenici nastavili raditi i realizirali još jedan projekt uz pomoć i podršku Grada. Zimski san novi je videouradak đakovačke osnovne škole. Naime, i ovaj spot, kao i prethodni, prikazuje ljepote našega grada na koji smo izuzetno ponosni.

Združenim snagama učiteljice Željka Goluža-Gregačević i Tanja Habada pripremile su novu dječju pjesmu „Zimski san“ za koju je glazbu i tekst napisao Lovro Gregačević, a koju pjevaju Lorena Ljepotić i Mihaela Mores uz pratnju maloga zbora Ćolnićeve škole.

Lovro i Mihaela bivši su učenici Ćolnićeve škole, a danas gimnazijalci i maturanti. Lorena je učenica šestog razreda koja već ima iskustva u snimanju te je i ovaj put nadmašila sva naša očekivanja.

Dugoočekivanu su premijeru spota Đakovčani imali priliku vidjeti na Badnjak. Stotinjak učenika, članova Malog zbora, sudjelovalo je u snimanju pjesme i spota. S obzirom na to da su na snazi epidemiološke mjere, poseban je izazov bio zadovoljiti sve uvjete i dočekati promociju spota.

Rad na pjesmi, snimanje u studiju i snimanje spota u djeci je pobudio sreću i zadovoljstvo. Naime, pjesma govori o važnosti i njegovanju prijateljstva, toplim i iskrenim ljudskim odnosima, malim stvarima koji život čine potpunijim i bogatijim, o svemu onome što nam je potrebno, što priželjkujemo i što svima iskreno želimo.

Spot Zimski san,osim tople priče o prijateljstvu, prikazuje i đakovačku zimsku idilu koja je barem malo uljepšala situaciju u kojoj se trenutno nalazimo.

Reakcije djece i Đakovčana iznimno su pozitivne na što smo vrlo ponosne i što nas motivira za daljnji rad i nove projekte. Zadovoljstvo na licima djece pokazatelj je da je ishod ostvaren.

U sljedećoj je godini cilj snimiti još novih pjesama u realizaciji đakovačkih mališana i tako promovirati školu i grad Đakovo.

Novi projekti školskoga zbora neosporno doprinose ostvarenju ciljeva odgoja i obrazovanja mladih naraštaja, njihova pravilna uključivanja u društvenu sredinu i stvarnost te daju veliki doprinos hrvatskom školstvu u cjelini te ugledu grada Đakova.

■ Pišu: Željka Goluža – Gregačević i Tanja Habada, učiteljice ■ OŠ Josipa Antuna Ćolnića, Đakovo ■