Jučer-danas-sutra
OŠ IVAN GORAN KOVAČIĆ, GORA
Školska zgrade stoje, ali im je unutrašnjost teško oštećena
objavljeno: 9. siječnja 2021.

Naše dvije školske zgrade u mjestima Gora i Nebojan, u utorak, 29. prosinca 2020. pretrpjele su velika oštećenja u jakom potresu, a isto tako domovi naših učenika i zaposlenika. Školska zgrade stoje, uspravno, prkose svojom vanjštinom, ali njihova srca (unutrašnjost) su uništena.

Isto tako učenici, roditelji, zaposlenici su svojom vanjštinom dobro, no srca su nam na trenutak zastala, stisnula se….

Međusobno si govorimo i tješimo se: „Bit će sve dobro!“

I znajte da će sve biti dobro, jer upravo u ovakvim situacijama mi znamo iznaći i pokazati snagu i volju za ići prema naprijed.

Ovom prilikom bih se zahvalila svim ljudima dobre volje i organizacijama koji su nas kontaktirali i ponudili pomoć. Pomoć koju nam nudite trenutno nemamo gdje smjestiti.

Vaša pomoć će nam trebati kada se školske zgrade obnove – izgrade, i to u vidu financijske pomoći, opreme i školskih potrepština za uređenje interijera (stolovi i stolice, ormari, didaktička oprema, informatička oprema, školske potrepštine za učenike iz socijalno ugroženih obitelji i ostalo).

Nadamo se da nas nećete zaboraviti u sljedećim mjesecima i biti do kraja s nama.

Također koristim priliku da zahvalim svima koji su pomogli obiteljima učenika naše škole, na svim inicijativama za ponovno uspostavljanje donekle „normalnog“ života naših učenika, roditelja i zaposlenika.

HVALA VAM!

Ravnateljica Valentina Vujnović, dipl. uč.