Jučer-danas-sutra
KRENUO JE PROJEKT CROATIAN MAKERS STEM AUTO
STEM auto među mladima u Glini i Erdutu
objavljeno: 25. srpnja 2016.

Poput davnašnjih biblibusa, kružit će Hrvatskom, pogotovo siromašnijim krajevima kako bismo djeci koja možda ne mogu ljeti otići na more omogućili susret s robotikom. Možda ih bude i više. Naš ambasador, kažu u Croatian Makers –  Vlado LENDVAJ dovodi robotiku u manje razvijene dijelove Lijepe naše! Evo ga u Glini na prvoj stanici ove avanture. A nakon Gline, odjurio je u Erdut. Zanimljivo i za svaku pohvalu!

Za opremu ne brinite, mi ju donosimo sa sobom. Moguće je da isplaniramo i neke druge aktivnosti, kao primjerice ‘proizvodnja’ osnovnih web stranica u WordPressu ili Weeblyju …

CM u pokretu je namijenjen prvenstveno manjim mjestima, pa i selima čije ustanove do sada nisu sudjelovale u CM ligi. U manje razvijenim područjima nastavnici ili drugi mentori možda nisu mislili da imaju kompetencije ili dovoljnu umreženost prijaviti se u Croatian Makers ligu, a možda i kao indukcija timova iz tih sredina za prijavu u Croatian Makers ligu, koja će od jeseni re-startati u većem opsegu.

Dakle, ako ste učitelj u manjem mjestu, u kojem još nema CM lige, ako skupite djecu i organizirate prostor u školi ili neki drugi, doći ćemo i organizirati besplatnu uvodnu  radionicu iz robotike! Da li će biti jedan, dva ili više automobila, odlučit ćemo prema broju prijava i s obzirom na resurse kojima raspolažemo.

Ako ste zainteresirani, prijavite se OVDJE. [ IZ DRUGIH MEDIJA | croatianmakers.hr ]