Jučer-danas-sutra
TRI SU NAČINA DA…
Svoje osnovnoškolce pretvorite u „superučenike”
objavljeno: 22. veljače 2019.

Azra BUTT, ravnateljica škole koja je osvojila nagradu portala TES za najbolju osnovnu školu u 2018., objašnjava kako njezina škola kombinira poboljšanje akademskih standarda s fokusom na razvijanje „djeteta u cjelini” i poticanje kreativnosti.

 ✿  1. SAVJET:

 „Moramo dobro poznavati svoje učenike – i znati koje su njihove prednosti i prepreke učenju.”

„U našoj školi djeca govore do 20 različitih jezika. Usmjereni smo na razvijanje njihova rječnika i vještina izražavanja, i to ponajprije uz pomoć školske radijske postaje, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Standardi u govoru i slušanju te u engleskom jeziku općenito porasli su kao izravna posljedica ovog pristupa.”

 ✿  2. SAVJET:

 „Ne svodi se sve na ispite. Usmjerite se na razvoj djece u cjelini i naučite ih da ostanu zdrava i aktivna.”

„Naša škola svaki tjedan provodi više od 24 različita izvannastavna programa, uključujući kodiranje, 3D printanje, pjevanje i šivanje. Obiteljskim učenjem roditelji i njihova djeca pohađaju fitnes-programe koje vode učitelji tjelesnog odgoja. Naša je teretana na otvorenome potaknula djecu i roditelje da budu aktivni i zdravi.”

 ✿  3. SAVJET:

 „Učinite učenje zabavnim, prilagodite ga stvarnome životu te u njega uklopite rješavanje problema.”

„Volimo pronalaziti inovativne načine na koje bismo inspirirali svoje učenike. Redovito održavamo Dane superučenja, koji učenicima omogućuju da uče na načine koji izlaze izvan okvira onoga što zahtijeva standardni kurikulum.

U kući Eldon djeca uređuju prostorije, istražuju cijene različitih vrsta namještaja te sama izrađuju namještaj. Također redovito održavamo programe Večeraj sa mnom, u sklopu kojih djeca osmišljavaju vlastite menije, sama kupuju sastojke te pripremaju i predstavljaju svoju hranu.”

 ………………

NAPOMENA

  • Ujedinjeno Kraljevstvo: TES je digitalna zajednica s više od 3,6 milijuna registriranih korisnika u 279 zemalja i teritorija te stoga najveća mreža učitelja koja pomaže savjetovati, informirati i inspirirati edukatore širom svijeta.
  • Izvor: tes.com