Jučer-danas-sutra
OŠ „DOBRIŠA CESARIĆ“, OSIJEK
Znanstveno-povijesni kamp za učenike i učitelje HiSTEMory
objavljeno: 27. travnja 2022.

U Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“, Osijek u četvrtak i petak 5. i 6. svibnja 2022. održat će se znanstveno-povijesni kamp HiSTEMory za učenike i učitelje. Ovaj će se kamp održati na inicijativu Anite Čorak i Jelene Červenjak Kmoniček, dviju učiteljica ove škole, koje su napisale projekt, a potom i dobile poticaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za provođenje projekta u sklopu izvannastavne aktivnosti.

Domišljata promidžba STEM-a i predmeta Povijest

Cilj je kampa popularizacija STEM-a u nastavi, s posebnim osvrtom na STEM u nastavi Povijesti.

Ideja je prepoznata te su organizatorice dobile podršku Udruge matematičara, Osijek, Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti, Osijek, Školske knjige, Zagreb i mnogih zainteresiranih učitelja osječkih osnovnih škola te darovitih i kreativnih učenika.

Tema kampa „Život“ doprinosi istoimenoj temi Festivala znanosti u Osijeku koja se održava u isto vrijeme. 

Organizatorice uz veliku podršku ravnatelja i kolega iz škole namjeravaju nastaviti s organizacijom ovog zanimljivog događaja i nadolazećih godina. Suradnja s lokalnom zajednicom i osmišljavanje raznih aktivnosti za učenike već su u dogovorima, a prema programu, koji je osmišljen za ovu godinu, zaključujemo da je zabava zajamčena svim gostima.

Pozivamo i vas da se priključite u popularizaciji STEM-a i predmeta Povijest – dođite i vi na HiSTEMory!