Pljesak molim
OŠ IVE ANDRIĆA U ZAGREBAČKOM SOPOTU IMA NAJBOLJEG PROFESORA
Dejan NEMČIĆ najbolji profesor na svijetu
objavljeno: 20. listopada 2020.

Pod nadnaslovom NASTAVA ZA 21. STOLJEĆE, Jutarnji list kao da je još u travnju ove godine predosjećao da će za Dejana Nemčića [33], koji radi u Osnovnoj školi Ive Andrića u zagrebačkom Sopotu, ovo biti posebna godina.

Tada je tekst o Dejanu, jednom zaista posebnom profesoru geografije počeo ovako:

“Kad sam završio fakultet, zaposlio sam se u osnovnoj školi u rodnoj Garešnici. Nakon prvog odrađenog sata rekao sam sebi: ako ćeš ovakvu nastavu držati cijeli život, to nije ono što si želio. Ne može se jedan tako zanimljiv predmet održavati frontalno. Danima sam razmišljao kako bih volio učenike odvesti na mjesta koja sam ja vidio. Nazvao sam projekt ‘Uživo sa svih kontinenata’ i tako je počelo.”

A Dejan Nemčić, koji je i suradnik Školske knjige, zbilja na zanimljiv način svoje učenike uvodi u svijet od Sahare do Manhattana iz kućnog naslonjača, rekoše, jer on svoje učenike preko weba uključuje uživo u šetnje favelama u brazilskom Rio de Janeiru.

I onda danas svježa vijest glasi >  Na najznačajnijem svjetskom natječaju za učitelje GLOBAL TEACHER AWARD 2020. u konkurenciji najboljih učitelja iz 110 zemalja, za najboljeg profesora na svijetu 22. studenoga 2020. bit će proglašen Dejan NEMČIĆ, iz Osnovne škole Ive Andrića u zagrebačkom Sopotu. Čestitamo!