Pljesak molim
Domaćinstvo u školi – Područna škola Bušetina!
objavljeno: 24. prosinca 2013.

Nekad davno u školama je kao predmet postojalo domaćinstvo. Neki će reći da je to bilo vrlo korisno i žalit će što ga i danas nema jer bi djeca mogla štošta korisnog naučiti. Vođena tom mišlju, učiteljica Martina Tolušić je kao izvannastavnu aktivnost u svom razredu uvela upravo domaćinstvo!

Djeca uživaju na satu domaćinstva

Njezin prvi razred Područne škole Bušetina jedini je razred u Virovitičko-podravskoj županiji koji kao predmet u školi ima domaćinstvo. Unutar tog predmeta djeca će moći naučiti puno korisnih stvari-o bontonu za stolom, kako pravilno postaviti stol, kako se slažu salvete, kako se prave krušne mrvice, zajednički će napraviti kolačiće za Dan kruha, naučit će kako prišiti dugme, kako oguliti koru s voća i povrća, kako su se izrađivali starinski ukrasi za razne blagdane i još mnoge druge korisne stvari. Iza nas je već desetak sati domaćinstva kojeg devet malih prvačića jednostavno obožava.

To je jedini predmet iz kojeg nema ocjena i za koji ne trebaju nikakve knjige, a rezultati rada su vidljivi, a ponekad i vrlo ukusni. Ono što je djeci zanimljivo je i činjenica da su sve to uspjeli sami svojim ručicama napraviti i da to zapravo ništa nije teško. Bez imalo muke, a uz samo malo truda, zajedničkim snagama postižemo puno toga i od malih nogu se učimo osnovama življenja. I ono što je najvažnije-na domaćinstvu sudjeluju svi jednako i nema podjele na muške i ženske poslove!