Pljesak molim
UKRAJINA JE USPJEŠNO ORGANIZIRALA EUROPSKU ONLINE JUNIORSKU OLIMPIJADU U INFORMATICI.
Fabijan Cikač osvojio zlato, a Karlo Brčić i Lovro Tunjić brončane medalje
objavljeno: 23. rujna 2022.
HRVATSKA JUNIORSKA INFORMATIČARSKA EKIPA: Karlo BORČIĆ, Dino HADŽIĆ, Lovro TUNJIĆ, Fabijan CIKAČ,

Na upravo završenoj online Eurposkoj juniorskoj olimpijadi u informatici kojoj je online domaćin bila Ukrajina, hrvatska reprezentacija osvojila je jedno zlato i dvije bronce. Fabijan Cikač je zlatni, a Karko Brčić i Lovro Tunjić osvojili su brončane medalje. Dino Hadžić ostao je bez medalje za dvadesetak bodova, no pred njim je prilika da se za juniorsku reprezentaciju izbori i u ovoj godini.

Na olimpijadi su bile zastupljene 32 zemlje a za medalje i bodove su se ‘borili’ 171 natjecatelj i natjecateljica. Najveći broj bodova, 448 osvojilo je Francuz, Oscar Fischler.

Zlatni informatičar Fabijan CIKAČ

Nakon sjajnog Krešimira NEŽMAHA koji je zlato osvojio 2017. godine, i uz to dao veliki doprinos u odrastanju ovih momaka, Fabijan CIKAČ, OŠ Kajzerica / Udruga informatičara Božo Težak Zagreb, postao je drugi Hrvat kojem je to uspjelo.

Hrvatska je prvi puta nastupila 2017. godine. Do sada su nastupila 24 natjecatelja u šest sudjelovanja do sada. Hrvatski su juniori nastupima na Europskim juniorskim olimpijadama u informatici osvojili

2 zlata

Krešimir NEŽMAH [2017.]

Fabijan CIKAČ [2022.]

5 srebrnih medalja

Fran BABIĆ [2019.]

Patrick PAVIĆ [2018. i 2017.]

Lara SEMEŠ [2020.]

Dorijan LENDVAJ [2018.]

13 brončanih medalja

Fran ŠKARICA [2020. | 2021.]

Karlo BRČIĆ [2021.]

Luka DUPLANČIĆ [2021.]

Borna ČIZMAREVIĆ [2021.]

Luca PROTULIPAC [2020.]

Vlatko BOREVKOVIĆ [2019.]

Ivan JANJIĆ [2019.]

Fran BABIĆ [2018.]

Dorijan LENDVAJ [2017.]

Eugen BOŠNJAK [2017.]

Karlo BRČIĆ [2022.]

Lovro TUNJIĆ [2022.]

Na ovogodišnjoj online Europskoj juniorskoj olimpijadi u informatici koju je organizirala Ukrajina, Hrvatsku su zastupali:

Dino HADŽIĆ, OŠ Ljubljanica Zagreb / S vijugom Zagreb

Karlo BRČIĆ, OŠ Kajzerica / Udruga informatičara Božo Težak Zagreb

Lovro TUNJIĆ, OŠ Tituša Brezovačkog Zagreb / Udruga informatičara Božo Težak Zagreb

Fabijan CIKAČ, OŠ Kajzerica / Udruga informatičara Božo Težak Zagreb

Oni su to zaslužili osvajanjem najviše bodova na 11. JUNIORSKOJ HRVATSKOJ INFORMATIČKOJ OLIMPIJADI, održanoj u svibnju 2022. 

Organizator nastupa juniorske reprezentacije bio je HSiN, a sva četvorica članovi su ZRSa od trećeg, četvrtog ili petog razreda, kako koji. Trojica medaljaša upravo su upisali XV. gimnaziju u Zagrebu.

Momci su uložili višegodišnji rad u naprednim radionicama, brojnim vikend akceleracijama te intenzivnim individualnim i zajedničkim pripremama i kampovima.

Vrhunskim inženjerskim i znanstvenim programerom ne postaje se preko noći, a natjecanja su sjajan motiv za trajno usavršavanje i sredstvo koje snažno pomaže na putu odrastanja prema tom glavnom cilju, kažu na Facebook stranici Zagrebačkog računalnog saveza.

BRAVO ZA MLADIĆE I NJIHOVE OBITELJI.