Pljesak molim
OŠ EUGENA KUMIČIĆA, SLATINA
Lara Jukić na svjetskom finalu iz razumijevanja engleskog jezika
objavljeno: 27. rujna 2021.

Nakon što je briljirala na državnoj razini natjecanja Hippo Competition, održanoj 29. svibnja ove godine, pokazivši se izvrsnom u zadatcima čitanja s razumijevanjem, slušanja i zadatcima uporabe engleskog jezika, učenica se naše škole (Osnovna škole Eugena Kumičića, Slatina) Lara Jukić plasirala na svjetsko finale ovog natjecanja.

Finale je svjetskog natjecanja u poznavanju engleskog jezika Hippo Competition održano od 19. do 22. rujna 2021. g. u Italiji,  u Lidu Di Jesolo, mjestu u blizini Venecije.

Lara je prva učenica koja je uspjela ostvariti ovako značajan uspjeh otkad naš školski Aktiv engleskog jezika provodi i sudjeluje u ovom prestižnom natjecanju.

19. rujna otputovale smo u Italiju na završnicu natjecanja gdje su se prvoga dana kandidati imali prilike upoznati uz aktivnosti na plaži, a održan je i sastanak koordinatora s kandidatima i mentorima te su nam podijeljena zaduženja i vremenik natjecanja.

Drugoga je dana uslijedilo natjecanje koje je obuhvaćalo ispit govorenja (Speaking), ispit čitanja i pisanja (Reading and Writing), Hippo test te ispit slušanja s razumijevanjem (Listening test).

Sve je ispite Lara odradila opušteno i s osmjehom na licu te je u iščekivanju rezultata zaslužila odmor i zanimljivu avanturu obilaskom Venecije. Nakon razgledavanja brojnih znamenitosti posljednjeg su se dana svjetskog natjecanja Hippo Competition u večernjim satima okupili svi sudionici finala u dvorani Teatro Vivaldi gdje su proglašena prva tri mjesta po kategorijama.

Lara je pokazala zavidno znanje i u svojoj je kategoriji osvojila odlično 7. mjesto, a u  konkurenciji od 31 natjecatelja imala je dva posto slabiji rezultat od pobjednika natjecanja. Upravo joj je ova spoznaja dala poticaj da se nastavi  truditi i dalje.

Lara je istaknula po povratku u Slatinu kako će se već ove godine ponovo prijaviti na natjecanje, kako se želi vratiti u Lido di Jesolo jer voli engleski jezik i zato što je ostalo još toliko toga neistraženog i zanimljivog u tom talijanskom gradu.

■  Piše: Kristina Premec, nastavnica engleskog jezika, OŠ Eugena Kumičića, Slatina  ■