Pljesak molim
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi o temi vatrogastva
objavljeno: 4. svibnja 2017.

Na natječaj koji su petu godinu zaredom organizirali Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije i Zagrebačka županija pristigla su 284 rada iz 31 osnovne škole Zagrebačke županije, koliko ih i djeluje na tom području.

Talentiranim školarcima nagrade i riječi pohvale uputili su predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček i župan Stjepan Kožić.

„Zahvaljujem svima vama koji ste se odazvali na natječaj. Vatrogasna zajednica provodi niz edukacija, vježbi i seminara kako bi među djecom popularizirala vatrogastvo. Svojim radovima djeca su ukazala na to u kojem smjeru dalje trebamo razvijati vatrogastvo, a upravo smo to i htjeli čuti“, rekao je Ptiček.

Župan Stjepan Kožić pohvalio je Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije jer je prepoznala kako privući najmlađe i potaknuti ih da se i sami jednog dana uključe u vatrogasna društva. „Vatrogastvo u Zagrebačkoj županiji ima dugu tradiciju i gotovo da nema obitelji iz koje ne dolazi barem jedan vatrogasac, a sudeći po odazivu na ovaj natječaj, nema škole s područja županije čiji učenici nisu poslali barem jedan rad o temi vatrogastva. Svi mi svjesni smo da su vatrogasci heroji, a svojim radovima na to su nas danas podsjetila djeca i na to sam izuzetno ponosan“, istaknuo je župan Kožić.

Najbolje radove u različitim kategorijama odabrali su stručno povjerenstvo te posjetitelji web stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

PRVU NAGRADU stručnog povjerenstva

u kategoriji od I. do IV. razreda

  • za likovni rad osvojila je Lana VODOPIJEVAC, učenica 4. razreda OŠ Ksavera Šandora Đalskog, a
  • za literarni rad Lucija ARNUŠ, učenica 4. razreda OŠ Josipa Zorića.

U kategoriji od V. do VIII. razreda prvu nagradu za

  • likovni rad osvojila je Maria BLAŽEVIĆ, učenica 6. razreda OŠ Đure Deželića, a
  • za literarni rad Sara BRADIĆ, učenica 8. razreda OŠ Dubrava.

U kategoriji djece s posebnim poteškoćama u razvoju prvu nagradu za

  • najbolji likovni rad osvojila je Lucija MESEC, učenica 7. razreda PŠ Farkaševac.

Prema glasovima posjetitelja web stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije prvu nagradu u kategoriji od I. do IV. razreda za

  • likovni rad osvojila je Noa BERTINOVEC, učenica 1. razreda OŠ Ivana Benkovića, a
  • za literarni rad Magdalena DOBRA, učenica 3. razreda također OŠ Ivana Benkovića.

U kategoriji od V. do VIII. razreda prvu nagradu za

  • likovni rad osvojila je Karla COHA, učenica 8. razreda OŠ Jakovlje, dok je za
  • najbolji literarni rad nagradu osvojio Kristijan BILANOVIĆ, učenik 6. razreda OŠ Dubrava. [ IZ DRUGIH IZVORA | zagrebacka-zupanija.hr ]