Pljesak molim
OŠ VJENCESLAVA NOVAKA, ZAGREB
Snimili prvi spot i osvojili nagradu Školske knjige
objavljeno: 6. travnja 2021.

Učenici 5.b OŠ Vjenceslava Novaka iz Zagreba snimili su svoj prvi spot i osvojili prvu nagradu na nagradnom natječaju Školske knjige „Razlistaj se“.

Nagradni je natječaj bio raspisan za učenike viših razreda. Na već postojeću pjesmu istog naslova kao što je i ime natječaja, trebalo je osmisliti i snimiti spot u kojem će biti objedinjene različite vrste umjetnosti te biti prepoznate pozitivne ljudske vrijednosti.

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera učenici 5.b razreda pristupili su vrlo odgovorno i savjesno realizaciji ovog zadatka.

Na satu su lektire dramatizirali i odglumili Puškinovu Bajku o ribaru i ribici, u likovnoj radionici nastali su likovni radovi, a na satu  Glazbene kulture dogovarali su se i uvježbavali glazbeno-scenski i plesni pokreti.

Pod mentorstvom prof. glazbene kulture Barbare Černi scene su se snimale u razredu, knjižnici, u školskom hodniku, na pozornici i ispred škole.

Ono što je bilo najdragocjenije u realizaciji ovoga spota jest to što je razred imao prilike pokazati plemenite vrijednosti koje ga krase, a to su prijateljstvo, zajedništvo, brižljivost.

Cijelo su vrijeme bodrili i s puno ljubavi i strpljenja pomagali razrednom prijatelju koji ima motoričke poteškoće. 

Za svoj je trud i rad 5.b nagrađen prvom nagradom – pretplatom na „Modru lastu“, a njihova mentorica Barbara Černi poklonom iznenađenja. Osim toga, njihov će spot s pjesmom „Razlistaj se“ ujesen otvoriti i prvo poglavlje nove čitanke Snaga riječi 8.

Piše: Milvia Vuk, profesorica  ■  OŠ Vjenceslava Novaka, Zagreb