Pljesak molim
Zagrebačke škole u velikom međunarodnom projektu
objavljeno: 17. veljače 2014.

European Studies je međunarodni program (Ministarstva  za obrazovanje u Sjevernoj Irskoj i Republici Irskoj) koji povezuje europske škole kroz kontinuirane suradničke projekte koji unaprijeđuju toleranciju, međusobno razumijevanje i poštovanje kultura drugih naroda. U različite je projekte od osnivanja 1986. godine uključeno 350 škola iz 27 zemalja.

Ove školske godine i dvije zagrebačke škole, OŠ Vjenceslava Novaka i OŠ Pantovčak, pridružile su se ovom programu  sa svojim koordinatoricama profesoricama Sandrom Ivković i Danijelom Takač.

Na godišnjoj konfereneciji koja će se održati početkom ožujka u  Leuvenu predstavljat će svoje školske projekte te planirati suradnju za iduću školsku godinu. Međunarodnom suradnjom žele se unaprijediti i odrediti smjernice kvalitetnijeg odgojno – obrazovnog rada učitelja i škole u cjelini, razviti svijest o mnogojezičnosti, međukulturalnim sličnostima i razlikama te povezati škole i učenike sa europskim školama u svrhu međusobnog upoznavanja te daljnje suradnje na projektima.

Izvještaj iz Leuvena o primjerima dobre prakse iz europskih škola – čitajte uskoro.