Savjeti stručnjaka
Osnažiti nastavu medijske kulture
objavljeno: 4. studenoga 2013.

Drugi Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih održan je od 9. do 12. rujna 2013. godine u Karlovcu, uz potporu programa Mladi na djelu Agencije za mobilnost i programe EU, kao prethodnica 18. filmske revije mladeži odnosno 6. Four River Film Festivala.

Mediji i inovacije

U prvom dijelu drugog Europskog seminara o filmskom stvaralaštvu mladih koji je održan u prostorima Gradskog muzeja Karlovac, svi su festivali predstavljeni verbalno, rezimeom o nastanku i dosadašnjim aktivnostima odnosno izlaganjima o sadržajima ali i o problemima s kojima se suočavaju u njihovoj organizaciji i realizaciji te odabirom filmova koji su bili prijavljeni i uvršteni u programe pojedinih festivala ili su nastali u vrijeme njihova trajanja unutar festivalskih radionica.

Drugi dio Europskog seminara o filmskom stvaralaštvu mladih održan je u formi pet radnih grupa koje su raspravljale o poboljšanju suradnje između filmskih festivala posvećenih mladim autorima, programima festivala mladih filmaša kao mogućoj platformi za širenje i jačanje nastave medijske kulture, važnosti festivala za lokalne sredine u kojima se održavaju, mogućnostima za privlačenje sponzora i drugih izvora financiranja organizacije i provedbe filmskih festivala mladih te o vrstama i oblicima dodanih vrijednosti filmskih festivala, poput dodatnih programa i organizacije sadržaja slobodnog vremena sudionika.

 

 

Autor: Duško Popović

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Školskih novina.