Školska knjiga za vas
KEMIJA
Materijali za nastavu kemije kojima ćete se vi i vaši učenici služiti s veseljem
objavljeno: 12. rujna 2017.

… te razvijanju kritičkog mišljenja i znanstvenog pogleda na svijet. Jednostavnim pokusima, koje svatko može izvesti s pomoću pribora i tvari dostupnih u vlastitoj kuhinji, potiču se prirođene stvaralačke i istraživačke sposobnosti djece. Ova zbirka pokusa nudi ideje, u ozračju kuhinje, koje uz radost otkrivanja potiču na intenzivnije učenje i razmišljanje o svijetu koji nas okružuje. Zbirku možete kupiti u knjižarama Školske knjige ili u internetskoj knjižari.

Za učenike koji žele znati više priredili smo i vremensku lentu iz kemije na Školskom portalu. Na njoj se nalazi pregled razvoja znanstvene misli i otkrića iz kemije s biografijama poznatih kemičara.

Podsjećamo vas da udžbeničku seriju Kemija prate i zbirke zadataka iz kemije Kemija 7  i Kemija 8  Ilde PLANINIĆ koje  je kao pomoćna sredstva u nastavi kemije odobrio AZOO 2014. godine. Zbirke sadržavaju više od 500 različitih tipova zadataka i korisne su za vježbu, ponavljanje, proširivanje i primjenu usvojenog znanja. Teži zadatci ili zadatci s dodatnim sadržajima posebno su istaknuti pa se mogu rješavati prema potrebi. Takvi su zadatci namijenjeni nadarenim učenicima te onima koji žele sudjelovati na natjecanjima iz kemije.

Na kraju zbirki nalaze se i rješenja svih zadataka te mali repetitorij kemije s važnim formulama i nomenklaturom anorganskih i organskih spojeva.

Zbirke možete kupiti u knjižarama Školske knjige ili u internetskoj knjižari.

Svaka priprema za nastavni sat u e-priručnicima Kemija 7 i Kemija 8 u kojoj se obrađuju novi nastavni sadržaji sadržava više od deset prijedloga pitanja za provjeru razine postignuća učenika. Pitanja su razvrstana u tri razine znanja u kognitivnom području i tvore golemu bazu pitanja koja učitelju omogućuje brže i lakše vrednovanje učeničkih postignuća. Preuzmite e-priručnik.

Pozivamo vas da nam se obratite s povjerenjem te nam pomognete u stvaranju materijala za nastavu kemije kojima ćete se vi i vaši učenici služiti s veseljem.