Školska knjiga za vas
ŠKOLSKA KNJIGA ORGANIZIRA VLASTITU VERZIJU INTERLIBERA
Model za mala i srednja poduzeća 21. stoljeća
objavljeno: 13. studenoga 2020.

Da bi poduzeće uspješno poslovalo, treba imati posložena i usklađena četiri osnovna dijela – jasnu strategiju, učinkovitu organizaciju, kvalitetnu komunikaciju i dobar oblik nagrađivanja. Motivacijski priručnik BOOM – Put do slobode svakog poduzetnika u izdanju Školske knjige uspješno gradi i povezuje te četiri komponente i pomaže malim i srednjim tvrtkama da profesionaliziraju poslovanje. Ako dosljedno i mudro primijenite načela iz knjige u svojoj organizaciji, za godinu dana vidjet ćete „BOOM” u rezultatima i zadovoljstvu kod sebe i svojih zaposlenika.

Gdjegod da se poduzeće nalazi u svojemu razvoju, metodologija BOOM-a omogućuje da poduzeće odredi gdje se nalazi i što treba učiniti da krene dalje. Originalan organizacijski koncept BOOM omogućuje poduzetniku ili menadžeru praćenje svakidašnjeg poslovanja poduzeća. Daje mu operativni i organizacijski okvir da bi poduzeće moglo ići u smjeru koji svi razumiju i da svi zaposlenici preuzmu svoj dio odgovornosti.

BOOM je jedinstven model i proces koji može pomoći svakoj organizaciji da na svojoj razini uspješnosti učini sljedeći korak. Ovo je cjeloviti, integralni pristup razvoju poduzeća koji ne stvara idealiziranu sliku kako bi sva poduzeća na svijetu morala funkcionirati. BOOM uzima u obzir jedinstvenost svake organizacije, specifičnost tržišta na kojem posluje i snagu povijesti iz koje je organizacija izrasla. Razvoju poduzeća može se pristupiti na mnogo načina, ali sustavan će pristup omogućiti dugoročnost i sigurnost.

Ova knjiga govori o tome da svako poduzeće može pronaći „svoju” autentičnost djelovanja i način postizanja izvrsnih rezultata. BOOM daje okvir za postizanje te autentičnosti. Knjiga je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća koji svoje poslovanje žele postaviti na višu razinu. Konkretni primjeri i konkretni alati učinili su koncept lako primjenjivim, a dodatni kredibilitet autor stječe činjenicom da je i svoje poduzeće organizirao upravo na taj način.

„Profesionalizacija poslovanja malog i srednjeg poduzeća ima mnogo opasnosti koje vrebaju iza svakog ugla. Ova će vam knjiga pomoći da postavite organizaciju na višu razinu, ali tako da zadržite poduzetničku energiju. To uopće nije jednostavan posao jer pomiriti strukturu i disciplinu s jedne strane te brzinu i fleksibilnost s druge vrlo je zahtjevno. Uz BOOM (Business Organizational Operational Model) to je moguće, a o tome govore deseci poduzeća koja su, primjenjujući spomenuti inovativni sustav u tome uspjela. Imat ćete prigodu stvoriti održivo samoorganizirajuće poduzeće u kojem će vas vaši ljudi oduševiti”, napominje u predgovoru autor knjige te ističe da je nemoguće uvoditi agilne načine rada bez paralelnog otpuštanja kontrole i davanja povjerenja zaposlenicima.  

O AUTORU:

Alan Žepec (1971.) osnivač je i direktor kompanije LQ d. o. o. Ima 29 godina poduzetničkog iskustva i 15 godina rada s ljudima i organizacijama. Završio je MBA na Bledu, a njegova je zadaća donošenje svjesnosti i transformacije u život lidera i organizacija.

Alan ŽEPEC

On je ponajprije coach. Njegov pristup životu temelji se na prihvaćanju, povjerenju, ustrajnosti i kokreaciji. Prije LQ-a, od 1991. – 2005., bio je vlasnik uspješne građevinske kompanije Parting s više od 130 zaposlenika.
Kao voditelj radne skupine za poduzetništvo i industrijsku politiku pri Vladi Republike Hrvatske volonterski je sudjelovao u pregovorima s Europskom unijom te pet godina bio predsjednik malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Njegova kompanija LQ danas surađuje s regionalnim i svjetskim kompanijama na internim transformacijama, razvoju vještina, promjeni organizacijske kulture i implementaciji sustava menadžmenta. Predavač je na Academy of Executive Coaching iz Londona te iskusan executive coach, trener i konzultant.

Živi ispunjen život sa svojom suprugom i četvero djece.