Školska knjiga za vas
Elements of AI
Natjecanje AI SchoolChallenge – izazov za osnovne i srednje škole
objavljeno: 21. svibnja 2021.

Webinari Školske knjige kao podrška učiteljima, nastavnicima i učenicima

Kako bi ohrabrili sve vas učitelje i nastavnike te motivirali vaše učenike da upišu i završe tečaj Elements of AI, Školska knjiga se sa svojim autoricama i suradnicama pridružila ovom hvalevrijednom natjecanju. Naše su suradnice jedne od prvih učiteljica u Hrvatskoj završile tečaj Elementsof AI i motivirale svoje učenike na isto. Danas već znatan broj njihovih učenika posjeduje certifikat Elementsof AI. 

Svoja iskustva i metode rada, koje su rezultirale ovim sjajnim uspjehom, vrlo će rado podijeliti s vama.
Pridružite nam se na webinarima, pozovite i svoje učenike jer nakon svakog odslušanog webinara, spremni ste za uspješan prolazak zadanim poglavljem. 

Webinari su osmišljeni prema poglavljima i dodatno će vam pojednostaviti i približiti sadržaje obrađene u tečaju Elementsof AI.
Prijavite se i poslušajte Daliu Kager, Ivanu Ružić, Ivanu Vadlju i Vjeru Barbir-Alavanju, učiteljice informatike, koje su dobile AI certifikat. 

Što je umjetna inteligencija?

petak, 21. 5. u 18:00
Dalia Kager

Sudionici će webinara naučiti kako definirati umjetnu inteligenciju, u kojim se područjima ona primjenjuje i koja su joj srodna područja. Bit će prikazani i korisni primjeri i alati kojim se možete koristiti u nastavi za poučavanje umjetne inteligencije, a povezani su uz savladavanje tečaja Elementsof AI

Pridružite se klikom na gumb.

Rješavanje problema pomoću umjetne inteligencije

ponedjeljak, 24. 5. u 18:00
Ivana Ružić i Ivana Vadlja

Svakodnevno se koristimo mogućnostima i blagodatima umjetne inteligencije. Umjetna inteligencija uređajima omogućuje opažanje okruženja i rješavanje problema kako bi nam olakšali obavljanje različitih zadataka i donošenje odluka.
Upoznajte različite mogućnosti rješavanja svakodnevnih i specifičnih poslova i problema pomoću umjetne inteligencije. Rješavajte probleme na zabavan i inovativan način.

Pridružite se klikom na gumb.

Umjetna inteligencija u  stvarnom životu

srijeda, 26. 5. u 18:00
Vjera Barbir Alavanja

Primjerima iz stvarnog života prezentirat će se metode kojim umjetna inteligencija obrađuje neizvjesne informacije.
Sudionici webinara naučit će kako izračunati omjer šansi i vjerojatnost, naučiti i primijeniti Bayesovo pravilo i Naivnu Bayesovu klasifikaciju.
 
Pridružite se klikom na gumb.

Strojno učenje

ponedjeljak, 31. 5. u 18:00
Ivana Ružić i Ivana Vadlja

Računala, strojevi i raznovrsni pametni uređaji, također, uče. Jeste li se zapitali o načinu na koji je pametni usisavač naučio obavljati poslove čišćenja? Na koji je način računalo upoznalo nas, naše interese i navike? Kako uče i djeluju filter mjehurići?
Strojno učenje podrazumijeva metode i algoritme koji se neprestano poboljšavaju. Upoznajte strojno učenje uz pokret i ples. Naučite predviđati uz pomoć regresije i klasifikacije.

Pridružite se klikom na gumb.

Neuronske mreže

ponedjeljak, 8. 6. u 18:00
Dalia Kager

U ovom će se webinaru sudionici upoznati s pojmom neuronskih mreža, odnosno s primjenom bioloških sustava kao inspiracije pri oblikovanju boljih tehnika umjetne inteligencije i strojnog učenja, a zabavnim primjerima saznat će sanjaju li neuronske mreže električne ovce.
 
Pridružite se klikom na gumb.


Više o natjecanju AI SchoolChallenge saznajte na poveznici https://skolska-knjiga-public.s3-eu-west-1.amazonaws.com/marketing/promo/AI+SchoolChallenge.docx

Nakon održanih online edukacija, na ovoj ćete stranici moći pronaći snimke.

Uvijek uz vas!
Vaša Školska knjiga