Školska knjiga za vas
EDUKACIJSKI MARATON - MENTORSKI DAN ŠKOLSKE KNJIGE
Nov i jedinstven oblik podrške Školske knjige započinje 25. siječnja
objavljeno: 24. siječnja 2022.

Svakog drugog utorka od 9 do 17 sati urednici, autori i suradnici Školske knjige pripremaju osam zanimljivih tema za učitelje razredne nastave.

Od metodičkih prijedloga i prikaza rada s materijalima, platformama i aplikacijama Školske knjige do tehničke podrške, u Mentorskom danu, stručni tim dat će odgovore na sva pitanja.

Ovoga utorka, 25. siječnja, očekuje vas:

• 9:00 Novo na e-sferi – Josipa Blagus

Inovativna platforma Školske knjige e-sfera razvija se iz dana u dan kako bi učiteljima osigurala najbolju podršku i bila njihov koristan alat u pripremi i izvođenju nastave. Saznajte koje su najnovije funkcionalnosti i kako se njima koristiti – rješenja na klik i obogaćene listalice udžbenika.

• 10:00 Aktualno u 5+ klubu – Dijana Topljak

Najbolji dječji časopis Smib u svakom broju nudi bogatstvo sadržaja koji prate nastavne teme. Osim toga, uz svaki broj donosimo i pripreme kao putokaz učiteljima kako se učinkovito služiti časopisom u nastavi.

Sadržaji vezani uz TZK i LK koji se mogu primjenjivati u nastavi na daljinu.

• 11:00 Otkrivamo Čudesni svijet oko nas – Josipa Blagus

Ovogodišnji kalendar Školske knjige donosi dvanaest fascinantnih tema o svijetu koji nas okružuje, a obogaćen je mnogobrojnim digitalnim sadržajima. Saznajte kako iz mjeseca u mjesec potaknuti učenike na istraživanje i otkrivanje čudesnih tajni oko nas.

• 12:00 Kultura i mediji u našim čitankama – Ljiljana Studeni

Doznat ćete kako su kultura i mediji popraćeni u našim čitankama te gdje se ti materijali nalaze u obje udžbeničke serije i kako se i kadamogu primijeniti.

• 13:00 Zavirimo u kutije prirode i društva – Slavenka Halačev

Istraživački rad iznimno je važan i koristan u nastavi. Kutije prirode i društva Školske knjige donose sav potreban pribor i upute za prava mala istraživanja. Uz njih će se učenici na jednostavan i zabavan način upustiti u avanturu istraživačkog učenja.

• 14:00 Dopunska i dodatna nastava matematike – Sunčana Šmaguc Arbanas

Prikaz bogatog izbora materijala za dopunsku i dodatnu nastavu matematike.

• 15:00 Učiteljica u vrtlogu stvarnosti – Đurđica Krtanjek, izvrsna savjetnica

Koje su učiteljeve stručne kompetencije koje dobivamo diplomom, a koje ujedno čine svakodnevne obveze? Što znači podrška Školske knjige u učionici? Kako planirati i voditi nastavu na daljinu? Odgovore na sva pitanja dat će nam učiteljica Đurđica Krtanjek.

• 16:00 Moj Asistent – Josipa Blagus

Mnogobrojne mogućnosti revolucionarne aplikacije Asistent olakšavaju učiteljima pripremu za nastavu i znatno skraćuju vrijeme koje je za to potrebno. Upoznajte sve funkcionalnosti i saznajte kako Asistent može pomoći i vama.