Školska knjiga za vas
■ INTERLIBER 2021. ■ DANNY MEYER: MOĆ USPJEŠNOG POSLOVANJA – SAVRŠEN RECEPT ZA POSLOVNI USPJEH | U PAVILJONU 5. U 12:00 SATI
Prava gozba za poduzetnike i ulagače
objavljeno: 12. studenoga 2021.

Sedamdeset pet posto novootvorenih restorana propadne, a od onih koji uspiju preživjeti samo ih nekoliko postane kultnim mjestima. U čemu je tajna njihova uspjeha? Kako su opstali u jednoj od najtežih gospodarskih djelatnosti na svijetu? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja potražite u knjizi Moć uspješnog poslovanja – Savršen recept za poslovni uspjeh, vrhunskome motivacijskom priručniku jednoga od najnadarenijih poslovnih lidera našeg doba.

U popularnom bestseleru New York Timesa majstorski njujorški restorater Danny Meyer predstavlja svoj savršeni recept za poslovni uspjeh. Prvi je restoran otvorio 1985., a danas je suvlasnik restoranskog carstva i jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih restoratera na svijetu.

Kako mu je to pošlo za rukom?

Osnivač je tvrtke Union Square Hospitality Group unutar koje djeluju neki od najboljih restorana u New Yorku: Union Square Cafe, Gramercy Tavern, The Modern, Maialino, North End Grill, Blue Smoke i Shake Shack te Jazz Standard, Union Square Events i Hospitality Quotient.

U ovoj zanimljivoj knjizi, u hrvatskom prijevodu Vedrana Pavlića, Danny Meyer piše o vlastitoj viziji, usponima i padovima te o svojoj poslovnoj filozofiji koju naziva prosvijećeno ugostiteljstvo.

Osnovni postulati te filozofije, koja osobitu pozornost posvećuje odnosima među osobljem i zadovoljstvu gostiju, mogu se primijeniti na sve djelatnosti. Bez obzira na to jeste li lider, rukovoditelj, direktor ili konobar, poslovna filozofija Dannyja Meyera pomoći će vam da budete učinkovitiji i produktivniji. Istodobno ćete produbiti svoje razumijevanje i vrednovanje dobro obavljena posla.

Načela gostoljubivosti

Put do uspjeha popločen je vješto ispravljenim pogreškama. Svakodnevno nove pogreške, no nemojte gubiti vrijeme ponavljajući stare, poručuje Danny Meyer u svojem bestseleru Moć uspješnog poslovanja – Savršen recept za poslovni uspjeh u kojemu opisuje svoj poslovni uspjeh postignut na načelima gostoljubivosti. Usto ističe da je trajnom uspjehu njegove tvrtke pridonijelo pet dionika: zaposlenici, gosti, društvena zajednica, dobavljači i ulagači.

Jedini način na koji tvrtka može rasti, ostati vjerna sebi i postojano ostvarivati poslovni uspjeh jest to da privuče, zaposli i zadrži izvrsne ljude. To je vrlo jedno[1]stavno, ali i vrlo teško, napominje autor. Priča o Dannyju Meyeru i nastanku njegova restoranskog carstva utemeljenog na prosvijećenom gostoljublju pokazuje da gostoljublje treba najprije usmjeriti prema ljudima koji rade za vas, a zatim prema gostima, zajednici, dobavljačima i ulagačima – i to upravo tim redom. Knjiga Dannyja Meyera prepuna je ideja i savjeta za restoratere i poslovne ljude u svim djelatnostima. Obvezatno je štivo za sve koji su svjesni važnosti ugostiteljske industrije za gospodarstvo dvadeset prvog stoljeća.

POHVALE KNJIZI

Meyer pokazuje da u podjednakoj mjeri može zadovoljiti naša nepca i nahraniti naše umove. Ova je knjiga prava gozba za poduzetnike i ulagače.

Steve Forbes, predsjednik uprave Forbesa

Bogat jelovnik poslovnih savjeta.

Time

Spoj biografije i priručnika za poslovanje u kojem se praktične lekcije iz ugostiteljstva povezuju s autorovim životnim epizodama. Meyer je uvjerljiv i zanimljiv, i kao pripovjedač i kao poslovni savjetnik.

New York Times Book Review

Iznimno korisna knjiga za sve koji se bave ugostiteljstvom.

Wall Street Journal