Školska knjiga za vas
■ ŽIDOVSKA OPĆINA ZAGREB I ŠKOLSKA KNJIGA ■
Predstavljanje knjige Einstein – Njegov život, njegov svemir
objavljeno: 25. ožujka 2024.

Kako je funkcionirao Einsteinov um? Što ga je učinilo genijem? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja čitatelji mogu doznati u intrigantnoj biografiji Einstein – Njegov život, njegov svemir Waltera Isaacsona u izdanju Školske knjige koja će biti predstavljena u utorak, 26. ožujka 2024., s početkom u 19 sati u Židovskoj općini Zagreb, Palmotićeva 16.

O tom uzbudljivo pisanom djelu glasovitoga američkog pisca, novinara i profesora Waltera Isaacsona govorit će prevoditelj knjige doc. dr. sc. Dario Hrupec, glavna urednica Školske knjige Miroslava Vučić i izvršni urednik knjige Goran Bukan Breberić. Zainteresirani posjetitelji moći će kupiti knjigu uz prigodan popust.

Isaacsonova biografija slikovito prikazuje kako se iz Einsteinove buntovničke prirode razvila njegova znanstvena mašta. Ta nevjerojatna priča svjedoči o povezanosti kreativnosti i slobode kao temelja pomicanja granica i ostvarivanja uspjeha koji je proizišao iz preispitivanja općeprihvaćenih tvrdnji i divljenja misterijima koji su se drugima doimali dosadnim.

Intrigantna biografija Einstein – Njegov život, njegov svemir Waltera Isaacsona u izdanju Školske knjige bit će predstavljena u utorak, 26. ožujka 2024., s početkom u 19 sati u Židovskoj općini Zagreb, Palmotićeva 16

Prvi put čitatelji imaju priliku uz bibliografske podatke „zaviriti” i u razvojni proces Einsteinovih ideja zahvaljujući njegovim osobnim pismima i zapisima. Dodatna je vrijednost knjige način na koji je napisana. Naime, i složene znanstvene teme i crtice iz osobnog života opisane su jednako zanimljivo te su razumljive i pristupačne širem čitateljstvu različitih generacija. Učenici, studenti, nastavnici, znanstvenici i svi zaljubljenici u dobru knjigu moći će uživati u dramatičnom djelu koje nam otkriva tajne kreativnog uma čovjeka koji je promijenio tijek razvoja znanosti i potaknuo rađanje novoga, modernog doba.

U izdanju Školske knjige objavljene su i druge knjige Waltera Isaacsona: Inovatori – Kako je skupina hakera, genijalaca i osobenjaka pokrenula digitalnu revoluciju i Leonardo da Vinci.

POHVALE KNJIZI

„Uzbudljivo djelo koje nam otkriva mnogo toga!”

♦ Steve Weinberg, The Houston Chronicle

„Isaacson oživljava genija s pomoću pisama, anegdota, citata i humora… Isaacson je uspio postići to da se znanstvena knjiga čita kao triler.”

♦ L. A. Lorek, San Antonio Express-News

„Poticajno i izazovno!”

♦ Thomas L. Friedman, The New York Times

O autoru

Walter ISAACSON (r. 1952.) američki je pisac, novinar i profesor. Bio je glavni izvršni direktor Instituta Aspen (2003. – 2018.), predsjednik CNN-a (2001. – 2003.) i izvršni urednik časopisa Time. Autor je biografija Elon Musk (2023.), The Code Breaker: Jennifer Doudna, Gene Editing, and the Future of the Human Race (2021.), Leonardo da Vinci (2017.), The Innovators: How a Group of Hackers, Geniuses and Geeks Created the Digital Revolution (2014.), Steve Jobs (2011.), Benjamin Franklin: An American Life (2003.) i Kissinger: A Biography (1992.) te suautor, s Evanom Thomasom, knjige The Wise Men: Six Friends and the World They Made (1986.).

Složene znanstvene teme i crtice iz osobnog života skromnoga genija koji je potaknuo rađanje modernog doba opisane su jednako zanimljivo te su razumljive i pristupačne širem čitateljstvu različitih generacija