Školska knjiga za vas
OTKRIJ TAJNU ZA BUDUĆNOST SJAJNU
Projekti drugoga kruga
objavljeno: 7. travnja 2021.

Budućnost, vrijeme koje će doći, ne možemo predvidjeti. Ali da na nju možemo utjecati, i to pokretanjem promjena u svijetu koji nas neposredno okružuje, dokazali smo i ovaj put. U nastavku projektne suradnje između škola i Školske knjige pokrenut je niz promjena koje u ova nesigurna vremena unose nadu u bolju, sigurniju i sretniju budućnost.

Unatoč nepovoljnim okolnostima u kojima škole rade, i u ovom je natječajnom krugu pristiglo mnogo kvalitetnih prijava što samo potvrđuje da inovativnost, maštu i kreativnost učenika i učitelja ništa ne može zaustaviti. Tri su projektne teme ponudile mogućnost za pronalaženje novih i poticajnih rješenja u različitim područjima stvaralaštva.

Prva tema potiče društvenu odgovornost očuvanjem i zaštitom voda kao nacionalnog bogatstva. Druga tema nudi mogućnost za inovativnu primjenu naučenoga, a treća otvara puteve mašti i kreativnosti. Ukupno je u razdoblju od listopada prošle godine do siječnja ove pristiglo stotinjak projektnih prijava, a prvi se put prijavila i jedna škola iz susjedne nam države te tako pridonijela tomu da projekt postane međunarodni. U projekt su se uključile i srednje škole te centri za djecu s posebnim potrebama što je njegova dodatna vrijednost.

Projekti pristigli u drugom natječajnom krugu mogu se pogledati OVDJE, a rezultate odabira najuspješnijih među njima škole će dobiti u sandučiće elektroničke pošte.

Vaša Školska knjiga