Školska knjiga za vas
Pulitzerom nagrađeni Adam Johnson oduševio nastavnike Engleskog jezika na konferenciji Školske knjige!
objavljeno: 19. prosinca 2013.

Školska knjiga za svoje je vjerne suradnike organizirala najočekivaniju konferenciju godine u hotelu Westin u subotu, 16. studenoga 2013. Konferencija je održana u dva termina – s početkom u 10 i u 13 sati. Prava književna senzacija za nastavnike Engleskog jezika održana je u prisutnosti Adama Johnsonadobitnika Pulitzerove nagrade za književnost 2013., autora veličanstvenog pothvata Sin gospodara siročadi u izdanju naše izdavačke kuće Lumen koji dobiva jednoglasne pohvale i od kritike i od publike.

Adam Johnson potpisuje svoju knjigu

Taj cijenjeni profesor kreativnog pisanja na Stanfordu ekskluzivno je pred našom publikom govorio o upečatljivoj snazi kreativnoga izražavanja i pisane riječi. Otkrio nam je kako radi sa svojim studentima na Stanfordu, zašto je kreativno razmišljanje i pisanje iznimno važno te kako pomoći svojim učenicima da što bolje nauče gradivo i postanu mladi pisci prepuni kreativnosti.

U metodičkom je dijelu konferencije Cody McClain Brown održao prezentaciju s temom The Challenges of Teaching Writing Skills te pred mnogobrojnom publikom napravio iznimno informativan i duhovit intervju s Adamom Johnsonom. Pisac nam je otkrio mnoštvo detalja iz svojih književnih početaka i načina rada koji ga je, među ostalim, doveo do remek-djela Sin gospodara siročadi.

Dobitnik Pulitzera govorio za nastavnike engleskog jezika

Iznimno zanimljivu i interaktivnu prezentaciju održao je i profesor Jakob Patekar koji se publici obratio s temomDifferences in Punctuation Use in Croatian and English te podsjetio prisutne na važnost i razliku između interpunkcijskih znakova u engleskom i hrvatskom jeziku.

Ana Predovan Miletić, urednica za engleski jezik u Školskoj knjizi, predstavila je publici nova izdanja udžbenika Way to go i Dip in te digitalne inačice novih udžbenika koje su oduševile sve prisutne nastavnike.

Zahvaljujemo svima koji su bili na našoj konferenciji i uveličali taj poseban dan za sve nastavnike engleskog jezika i Školsku knjigu!

Dan za pamćenje u organizaciji Školske knjige