Školska knjiga za vas
ŠKOLSKA KNJIGA ZA VAS
Uskoro odabir udžbenika za 28 osnovnoškolskih i srednjoškolskih predmeta te 19 strukovnih usmjerenja
objavljeno: 23. travnja 2020.

Uskoro kreće odabir udžbenika za 28 osnovnoškolskih i srednjoškolskih predmeta te 19 strukovnih usmjerenja.

Učitelji i nastavnici diljem Hrvatske uskoro će ponovno pred sobom imati odgovornost odabira najboljih udžbenika za svoje učenike.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je javni poziv za podnošenje prijave za odobravanje korištenja udžbenika u školskoj godini 2020./2021. za 28 osnovnoškolskih i srednjoškolskih predmeta, 19 strukovnih usmjerenja te za sve razrede i predmete za koje u Katalogu odobrenih udžbenika ne postoje adekvatni udžbenici. Svoje udžbenike, koje kreira tim od više od 1000 vrhunskih stručnjaka, na raspolaganje će učiteljima i nastavnicima staviti i Školska knjiga.

Jedini udžbenici s direktnim pristupom digitalnim sadržajima

Školska knjiga jedina je ponudila udžbenike kod kojih se direktno iz tiskane knjige može pristupiti digitalnim sadržajima. Udžbenici sadrže kodove koji se skeniraju kroz besplatnu aplikaciju e-sfera, i koji onda vode na razne dodatne digitalne sadržaje koji su pomno dizajnirani baš za taj određeni sadržaj učenja. Aplikacija je besplatna i ne zahtijeva registraciju, a učenike zadržava na sadržaju učenja i omogućava sigurno okruženje. Jedino su udžbenici Školske knjige dostupni na dvije platforme: mozaBook platformi tvrtke Mozaik Education koja se upotrebljava u mnogobrojnim školama u dvadesetak zemalja u Europi i svijetu, i na e-sferi, platformi Školske knjige.

Kao predvodnik u trendovima, Školska knjiga je digitalne novitete uvela još 2014. godine kako bi primarni posao učitelja učinila što jednostavnijim i oslobodila im vrijeme da mogu biti motivatori, mentori, vođe i odgajatelji. To je njihova osnova zadaća, a tim Školske knjige je tu da im pruži najbolju podršku.

Znamo koliko su učitelji i nastavnici važni za našu budućnost

Ove godine Školska knjiga slavi impresivnu 70. obljetnicu; desetljeća rada, znanja i iskustva tijekom kojih je s učiteljima i nastavnicima diljem Hrvatske izgradila prijateljski odnos i postala njihov prvi izbor.

Stručnjaci Školske knjige od samog početka pandemije svakodnevno pripremaju materijale za nastavu koje učitelji i nastavnici besplatno mogu preuzeti i koristiti u poučavanju na daljinu.

Po raspisanom Javnom pozivu za podnošenje prijave za odobravanje korištenja udžbenika u školi i uvrštavanje udžbenika u Katalog odobrenih udžbenika za šk. god. 2020./2021. Ministarstva znanosti i obrazovanja, u skladu sa Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, biraju se sljedeći udžbenici: