Školska knjiga za vas
JOŠ JEDAN ZAJEDNIČKI PROJEKT OŠ MILANA LANGA I ŠKOLSKE KNJIGE
U Bregani obilježen Svjetski dan kišobrana
objavljeno: 10. veljače 2020.

… Ljubičasti dan (podršku oboljelima od epilepsije), Dan jabuka, Dan šarenih čarapa… Svi su projekti namijenjeni okupljanju djece i odraslih, zabavi i druženju, a sav je skupljeni dobrovoljni novčani prilog namijenjen opremanju škole. Uvijek je to, kao što ističu svi sudionici – na obostrano zadovoljstvo.

Nakon što su prošloga petka mnogobrojni učenici i djelatnici naše škole obukli crvenu odjeću i time simbolički dali potporu projektu „Dan crvenih haljina”, čija je svrha razviti svijest o moždanom udaru kod žena, poučiti ih da prepoznaju simptome, ali i promijeniti njihov način života, već danas bilo je vrijeme za novi izazov – svečano obilježiti Svjetski dan kišobrana.

Od ideje do realizacije proteklo je jako malo vremena – Školska knjiga i njezina direktorica Matilda BULIĆ (koja uvijek podupire ovakve akcije) osigurala je raznobojne kišobrane, a domari su obavili sve pripremne radnje da bi se kišobrani mogli postaviti. Tijekom vikenda viseći kišobrani „zasjeli” su na svoje mjesto između škole i dvorane te su mamili znatiželjne poglede prolaznika.

Ne treba uopće govoriti kako su učenici reagirali kad su došli danas u školu, a naravno da je spomenuta „kompozicija” zainteresirala i medije – ekipa s HTV-a ponovno je stigla u našu školu kako bi snimila afirmativni prilog.

Uz radionice koje su razrednice tijekom ponedjeljka održale sa svojim učenicima, središnji dio današnjeg dana bio je posvećen za glavnu radionicu – oslikavanje kišobrana. U podrumskoj učionici pomoćnica u nastavi Maja Đurđica Halambek okupila je djecu iz različitih razreda te su zajedničkim snagama neke stare kišobrane posve obnovili školskim motivima i jarkim bojama.

Zadovoljstvo i osmijeh djece koji su prolazili ispod visećih kišobrana te radost učenika koji su pod prstima „osjetili” boje oslikavajući kišobrane najbolji je dokaz da se ponovno uspjelo! I poticaj da se nastavi jednakom energijom – uskoro je Valentinovo, začas će i fašnik, krajem mjeseca slijedi obilježavanje Dana ružičastih majica…

Jer djeca itekako pokazuju kad im se nešto sviđa. A na kraju radionice o kišobranima imali su jasnu poruku ne samo za svoje vršnjake, već i za odrasle:

„Kad je kišni dan, budi nekome sunce!

Ili kišobran…”

…………

Igor MATIJAŠIĆ, prof. | ravnatelj OŠ Milana Langa, Bregana