Školska knjiga za vas
UREDNICI SAVJETUJU
Umjetnost stvaraju umjetnici i iz naše okoline
objavljeno: 5. ožujka 2021.

Učitelji glazbene kulture imaju višestruku ulogu, a odgojna je vrlo specifična u odnosu prema drugim predmetima – riječ je o umjetnosti koju će poslije u životu znati cijeniti i iz nje crpiti snagu ljudi koji su za svojega školovanja imali prilike doživjeti ljepotu i širinu glazbe.

Bogatstvo koncertne ponude u posljednjih godinu dana nikako nije moglo doći do izražaja, a mi svakako nastojimo i želimo da nam učenici budu svjesni koliko glazbenih umjetnika živi i radi oko njih i na koji su način uključeni u kulturni život.

Stoga je odlično to što su upravo ti umjetnici uvršteni u dodatni digitalni sadržaj vezan za temu koja je na redu za obradu ovoga tjedna.

Riječ je o Kvartetu Porin i videozapisu koji smo snimili za obradu tematske jedinice „Gudački kvartet” – pogledajte zajedno s učenicima ovaj filmić na početku sata.

MINUTA ZA KRAJ

Potaknite svoje učenike da na kraju sata na samoljepivi papirić u jednoj rečenici zapišu što su zapamtili na tom satu pa neka nakon izlaska iz učionice nalijepe papirić na vrata. Male stvari i katkad izdvojeni detalji često poslije služe za nadogradnju općeg znanja.

Pripremila | Petra Pavić, urednica glazbene kulture | Školska knjiga