Školska knjiga za vas
USKORO KREĆE NOVI IZBOR UDŽBENIKA
Evo zašto odabrati Školsku knjigu
objavljeno: 28. travnja 2021.

Stručni tim Školske knjige izradio je potpuno nove udžbenike za 4. razred razredne nastave te za više razrede osnovne škole, a novi su i udžbenici za 4. razred srednjih škola.

Pred učiteljima i nastavnicima ponovno je važan i odgovoran zadatak odabira udžbenika koji će njihovim učenicima pomoći da uče, rastu i napreduju. U godini iza nas svi smo se suočili s do sada nezamislivim izazovima, a pokazalo se, kao i uvijek do sada, kako su učitelji i nastavnici  jedan od najvažnijih stupova našega društva. Izuzetno smo ponosni što su nam mnogi učitelji rekli da smo im u povijesno izazovnoj školskoj godini bili velika podrška.

Potpuno novi udžbenici

U 2021. ponovno će se birati svi udžbenici za razrednu nastavu. U višim razredima osnovne škole birat će se novi udžbenici za hrvatski jezik, matematiku, povijest, likovni, glazbeni, tehnički i informatiku za 8. razred, a geografija za 7. i 8. Od stranih jezika, ponovno će se birati udžbenici za 4. i 8. razred osnovne škole za 1. i 2. strani jezik. Srednjoškolci će ove godine učiti iz novoizabranih udžbenika za 4. razred gimnazija i za hrvatski, matematiku i strani jezik u četverogodišnjim strukovnim školama. Novi će udžbenici biti i za neke strukovne predmete.

Školska knjiga je za ovu godinu, za sve razrede i predmete za koje će se birati novi nastavni materijali, s posebnom pažnjom i brigom pripremila udžbenike. Svi udžbenici Školske knjige prilagođeni su novom kurikulumu i uključuju cjelokupnu i detaljnu, uvijek dostupnu, podršku.

Udžbenike i druge nastavne materijale Školske knjige kreira iskusan i stručan tim koji čini više od 1000 stručnjaka. Njihovo znanje i stručnost garancija su izvrsnosti, a naši timovi za podršku i dalje su posvećeni pružanju stručne i prijateljske podrške pri implementaciji svih naših materijala u nastavi.

Suvremena digitalna rješenja

Protekla školska godina pred nas je stavila mnogo izazova, ali i lekcija, a jedna od najvažnijih  bila je važnost razmišljanja o budućnosti, kontinuiranog učenja i usvajana novih tehnologija. Školska knjiga je prvi hrvatski izdavač koji je, još 2014., počeo kreirati digitalne sadržaje i ekstenzije uz svoje nastavne materijale, s ciljem da učiteljima omogući da više vremena budu mentori, motivatori, vođe i odgajatelji.

Iz svih naših novih udžbenika, koji su odobreni i u potpunosti prilagođeni novom kurikulumu,  direktno se može pristupiti  raznovrsnim i vrijednim digitalnim sadržajima. Unutar udžbenika Školske knjige pronaći ćete kodove koji se skeniraju kroz našu besplatnu aplikaciju e-sfera. Kodovi će vas odvesti do digitalnih materijala pomno dizajniranih i osmišljenih točno za obrazovni sadržaj koji se obrađuje u nastavi. Uz naše udžbenike imat ćete cjelokupnu i detaljnu podršku za svaki predmet i svaki sat, tijekom cijele godine.

Aplikacija je besplatna i ne zahtijeva registraciju, a učenike zadržava na sadržaju učenja i omogućava sigurno okruženje. Jedino su udžbenici Školske knjige dostupni na dvije platforme:  e-sferi, platformi Školske knjige i mozaBook platformi tvrtke Mozaik Education koja se upotrebljava u mnogobrojnim školama u dvadesetak zemalja u Europi i svijetu.

Prema raspisanom Javnom pozivu za podnošenje prijave za odobravanje korištenja udžbenika u školi i uvrštavanje udžbenika u Katalog odobrenih udžbenika za šk. god. 2021./2022. Ministarstva znanosti i obrazovanja, u skladu sa Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, biraju se sljedeći udžbenici: