Školska knjiga za vas
ZA UČITELJE LIKOVNE KULTURE
Virtualna galerija reprodukcija Školske knjige
objavljeno: 16. veljače 2021.

Jednim klikom do više od pedeset reprodukcija likovnih djela s pripadajućom metodičkom obradom! 

Školska knjiga jedini je izdavač koji je za učitelje likovne kulture izradio virtualnu galeriju reprodukcija s više od pedeset reprodukcija slika i skulptura namijenjenu izvođenju nastave likovne kulture.  

Kvalitetne reprodukcije osnovni su alat za analitičko promatranje i analizu umjetničkih djela te ovladavanje učenika likovnim jezikom što je jedan od temeljnih ciljeva nastave likovne kulture. U skladu s dostignućima u digitalizaciji obrazovanja i potrebama suvremenog korisnika, ali i zbog ograničenja s kojima nas suočava učenje na daljinu, sve smo reprodukcije učinili dostupnima na jednome mjestu i u digitalnom obliku, a možete im pristupiti jednim klikom.

Te su materijale pomno izabrali stručnjaci u području metodike likovne kulture i opisali ih na temelju dugogodišnjeg iskustva razvijanja i stvaranja obrazovnih materijala. Likovni se primjeri nadovezuju na sadržaje u udžbenicima likovne kulture Školske knjige i uvijek su Vam pri ruci.

Virtualnoj galeriji možete, kao naš korisnik, jednostavno pristupiti s platforme e-sfera na kojoj su dostupni svi udžbenici, dodatni digitalni sadržaji i podrška učiteljima. Pozivamo Vas da je podijelite sa svojim učenicima te zajednički – u fizičkim, ali i virtualnim učionicama – istražite, analizirate i usporedite odabrana djela iz hrvatske i svjetske umjetnosti. Služenje galerijom jednostavno je i intuitivno, a kako bismo svima olakšali istraživanje i primjenu u nastavi, uz virtualnu smo galeriju pripremili i videouputu te ih možete pogledati i upotrijebiti OVDJE.

Svrha je virtualne galerije osigurati Vam cjelovitu interaktivnu i višedimenzionalnu nastavu likovne kulture u kojoj će uživati i učitelji i učenici te potaknuti stvaranje – za budućnost!