Školska knjiga za vas
USPJEŠNO SMO ZAVRŠILI NAGRADNI NATJEČAJ - ZA ZEMLJIN SPAS JA DIŽEM SVOJ GLAS
Za Zemljin spas ja dižem svoj glas
objavljeno: 16. prosinca 2020.

Tijekom prošle godine Školska je knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i udrugom Povuci za kulturu organizirala nagradni natječaj pod nazivom Za Zemljin spas ja dižem svoj glas. Cilj je natječaja bio povećati važnost očuvanja okoliša. Natječaj je bio dobro prihvaćen među učiteljima i učenicima te smo primili 335 učeničkih radova.

Stručni je žiri odlučio prvim trima nagradama za svaku kategoriju nagraditi one likovne radove koji su se doista istaknuli svojim likovnim oblikovanjem i inovativnošću.

Planirana dodjela nagrada bila je krajem listopada u velikoj dvorani Školske knjige, međutim zbog epidemiološke situacije morala se odgoditi. Učenicima su nagrade poslane u njihove škole.

Svi su nagrađeni učenici dobili vrlo vrijedne nagrade. Pobjednički motivi otisnuti su na platnene vrećice koje je dobio svaki učenik. Od ostalih nagrada izdvajamo Hai igračku, igračku koja je inspirirana kulturnom baštinom i koja je kod učenika potakla istraživanje načina života u prošlim vremenima.

– Tema natječaja za učenike bila je vrlo zanimljiva potaknuvši ih na proučavanje kulturnih ustanova rodnoga grada. – rekla nam je Suzana Turković, učiteljica savjetnica iz III. osnovne škole Bjelovar.

Šetajući gradom i promatrajući njegove fotografije, učenici su bolje upoznavali svoj grad i njegove vrijedne građevine te su kreativnim likovnim radovima izrazili svoje viđenje, svoj odnos i poznavanje grada u kojem žive.

Tema je učenicima bila bliska i draga pa je tako nastalo mnoštvo zanimljivih i maštovitih radova u našem razredu, a naša je Petra Sigl osvojila prvu nagradu i time omogućila darivanje cijelog razreda.

Još jednom zahvaljujemo svim sudionicima, a posebno učiteljicama:

Suzani Turković iz III. osnovne škole Bjelovar

Ivani Salopek-Turina iz I. osnovne škole Ogulin

Danijeli Klajn iz OŠ Rugvica

Božici Breški iz I. osnovne školi Varaždin

Danijeli Žužić-Kosić iz Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, Krk

Aniti Car iz Osnovne škole Marija Bistrica.

Uredništvo razredne nastave