Školska knjiga za vas
KLUB 5+ JE LOYALTY PROGRAM ŠKOLSKE KNJIGE
Zašto učitelji vole 5+ klub
objavljeno: 19. svibnja 2021.

Ako ste se koristili udžbenicima Školske knjige, vjerojatno vrlo dobro znate koliko energije i truda ovaj izdavač ulaže u pružanje podrške učiteljicama i učiteljima. Svakom učitelju ili učiteljici, koji se koristi udžbenicima Školske knjige, na raspolaganju je niz materijala, radionica i priručnika koji će im pomoći u organizaciji nastavnog procesa. Možda ne znate da ta, ionako ogromna podrška, ima i dodatnu razinu.

Klub 5+ loyalty je program Školske knjige dostupan učiteljicama i učiteljima koji se u radu koriste samo njihovim udžbenicima.

Izaberete li sve udžbenike Školske knjige, ostvarujete ekskluzivan pristup brojnim dodatnim pogodnostima uz koje možete unaprijediti svoj nastavni proces, ali i steći nove vještine i napredovati u svojoj profesiji. Zašto je dobro biti u ovom ekskluzivnom klubu, ispričat će vam članovi 5+ kluba.

Aplikacija za učitelje jedinstvena u cijelom svijetu

„Kao članica 5+ kluba zbilja se osjećam kao članica jednog ekskluzivnog kluba koji, uz kvalitetne udžbenike Školske knjige, donosi i brojne druge, stvarne benefite”, kaže Đurđica Krtanjek. Klub 5+, pojašnjava Krtanjek, sadrži niz korisnih instrumenata za rad, a kao dva najvažnija ističe aplikaciju Asistent i Akademiju znanja.

Đurđica KRTANJEK

Aplikacija je Asistent od prošle godine u ponudi Školske knjige. Riječ je o aplikaciji koja je zamišljena kao osobni digitalni tajnik svakog učitelja uz koji mogu uštedjeti vrijeme i svu pripremu za nastavu obaviti u samo nekoliko klikova.

Jedna je urednica aplikaciju Asistent opisala kao humanu pomoć učiteljima i to je zaista sjajan opis. Mi smo učitelji često pretrpani administracijom, piskaranjem i formama koje ne služe ničemu, a zbog kojih gubimo vrijeme za konkretne stvari”, kaže Krtanjek.

Aplikacija je Asistent originalno i cjelovito rješenje, jedinstveno u Europi i svijetu. Nakon što se korisnik registrira i unutar aplikacije unese svoj raspored, ona će automatski iz repozitorija Školske knjige sve nastavne materijale posložiti točno prema učiteljevu rasporedu tako da više nema potrebe za posebnim pretraživanjem.

Razmjena znanja i zabava za učenike

Akademija znanja predstavlja edukacijski program za učitelje u sklopu kojeg, uz vrhunske stručne predavače, učitelji imaju priliku upijati menadžerska znanja i kompetencije. „Akademija znanja nam je osigurala izvrsne stručnjake. Ja ih redovito pratim i uvijek budem oduševljena. Tamo se okupljamo, komentiramo i družimo. Razmjenjujemo znanja i iskustva što je posebno važno sada u doba korone kad smo zakinuti za profesionalna druženja uživo. Lijepo je biti na okupu”, kaže Krtanjek.

Iako je 5+ klub prvenstveno namijenjen učiteljima, i učenici od njega imaju koristi. „Mene su zauvijek pridobili prije osam godina kad su nam omogućili započinjanje jedinstvenog projekta: moji su tadašnji prvaši bili učenici s najlakšim torbama u Hrvatskoj”, kaže nam učiteljica Marlena Bogdanović.

Marlena BOGDANOVIĆ

Pojašnjava kako joj je omogućena uporaba digitalnih verzija udžbenika zahvaljujući činjenici da je izabrala sve udžbenike Školske knjige.

„Tako su moji tadašnji prvaši nosili lagane školske torbe u kojima su bile samo bilježnice i pernice dok su udžbenike u školi listali na tabletima u digitalnom formatu. Od tada pa sve do danas svi se moji učenici na nastavi koriste tabletima.

Sada svi imaju instaliranu aplikaciju e-sfera pomoću koje skeniraju kod iz udžbenika i tako pristupaju bogato uređenim i vrlo kvalitetnim dodatnim digitalnim sadržajima. To su uglavnom različite digitalne igre koje im omogućavaju brže, lakše i jednostavnije usvajanje zadanih ishoda”, priča nam Bogdanović.

Didaktički materijali koji potiču kreativnost

Digitalni i didaktički materijali dostupni u 5+ klubu potiču kreativnost i to ne samo kod učenika. „Volim se kreativno izražavati putem različitih medija. Tako ispunjavam vlastitu potrebu stvaranja nečega novog, a čini se da takva moja potreba blagotvorno utječe i na moje učenike koji vole nove i zanimljive aktivnosti. Silna podrška, koju nam Školska knjiga nudi tiskanim i digitalnim materijalma za nastavu te didaktičkim priborom, nepresušan je izvor novih ideja za inovativan i drugačiji pristup u učionici. Meni ova podrška uglavnom služi kao inspiracija za osmišljavanje nastavnih aktivnosti koje će zadovoljiti mene i sve moje učenike”, govori nam Bogdanović.

„Školska knjiga članice i članove 5+ kluba često iznenadi kutijama inspirativnih didaktičkih materijala“, kaže Bogdanović. „Jednom je grupa mojih učenica u kutiji otkrila drvenu kućicu. To je bio okidač koji je pokrenuo lavinu pitanja bujne dječje mašte: Čija bi to mogla biti kućica? Tko bi u njoj mogao živjeti? Gdje bi je trebalo postaviti? Koje su prednosti i nedostatci života u takvoj kućici? Nadovezala sam se na njihovu maštu i ubrzo su nastali krasni likovni i literarni radovi na temu te mistične kućice. Na kraju je kućica završila kao hotel za kukce koji žive na našoj školskoj livadi. To je bio najmanji i najslađi hotel u našim Tučepima gdje je konkurencija hotela itekako velika”, prepričava Bogdanović.

Lako je osmisliti školski sat uz korisne priručnike

Marijana ŠUNDOV

Učiteljica Marijana Šundov ističe praktičnost brojnih priručnika koji su na raspolaganju učiteljima. „Članovima 5+ kluba dostupni su brojni priručnici – za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, za likovni ili sat razrednika.

Svi su priručnici izvrsni i primjenjivi, imaju slikovne upute, čak i kod koji možete skenirati i koji vas vodi do videouputa. Mene je to oduševilo. Posebno mi je koristan priručnik za tjelesnu kulturu.

Mi nažalost nemamo dvoranu pa kad pada kiša, ne možemo izaći vani. Uz priručnik je lako osmisliti sat tjelesne kulture u razredu. Baš smo jučer u razredu igrali jednu igru iz priručnika, a učenicima je to bio vrhunac dana”, zaključuje Šundov.