Školstvo u medijima
NAJJEDNOSTAVNIJE GESTE ČESTO SU NAJUPEČATLJIVIJE!
I danas se jasno sjećam čestitke moje učiteljice na kraju školske godine
objavljeno: 17. lipnja 2019.

Budući da su moji roditelji u to vrijeme posjedovali restoran i često pripremali hranu za razne razredne proslave, gospođica Butler u čestitci im je zahvalila na hrani, ali i pohvalila moje prednosti, uspjehe i moj smisao za humor u učionici.

Još uvijek se jasno sjećam svega što je pisalo u toj čestitci. Od pohvale o mojim sposobnostima i prednostima do činjenice da je gospođica Butler točno znala za koje sam stvari kao učenik četvrtog razreda bio zainteresiran i što je sve zaokupljalo moju pozornost u to doba – sve je to objedinjeno u jednoj čestitci.

Druga sjećanja, poput osvajanja nekih nagrada u osnovnoj školi, ostala su u magli. Međutim, jasno se sjećam kad sam dobio tu čestitku. Sjećam se kako sam se pritom osjećao i koliko sam je cijenio kasnije.

Ta jednostavna gesta zauvijek je ostala uz mene i to je bio razlog zbog kojeg sam radio iste stvari za svoje učenike kada sam i sam postao učitelj. Taj jedan jednostavni čin priznanja i pohvale ostao je uz mene do danas.

To me podsjetilo na sljedeći citat:

Kada pričam s učiteljima koji poučavaju moju kći, znam da će dati sve od sebe da se ona osjećala cijenjeno i poštovano u svojoj školi i da će oni, kao njezini učitelji, dati sve od sebe ne samo da bi razvili njezine slabosti nego i da bi unaprijedili njezine prednosti.

Gospođica Butler dokazala je da jedna jednostavna gesta na dijete može ostaviti trag čije će se posljedice osjećati još mnogo kasnije.

  • Koje ste male stvari vi doživjeli kao učenik, a sjećate ih se još danas?

…………….

NAPOMENA

  • George COUROS vodeći je američki edukator u području inovativnog vođenja, poučavanja i učenja. Bio je učitelj, administrator i ravnatelj. Autor je knjiga The Innovator’s Mindset; Empower Learning, Unleash Talent te Lead a Culture of Creativity. Poznat je kao govornik o inovaciji učenja i uključivanju učenika, a surađivao je sa školama i organizacijama širom svijeta.
  • Izvor: georgecouros.ca
  • Photo by Nam Hoang on Unsplash

 

Simplest Gestures Are Often the Most Memorable