Školstvo u medijima
VJEČNA PODRŠKA UČENICIMA
Ja ću uvijek biti tu za vas, ako me zatrebate!
objavljeno: 8. srpnja 2019.

… i onih koji će sljedeće godine maturirati i koje još nisam spremna izgubiti. Ja sam učiteljica likovne kulture, stoga mnogo učenika poučavam nekoliko godina i imam ih prilike upoznati vrlo dobro te raditi s njima na raznim projektima.   

A zatim vi, dragi učenici, odlazite, a ja ostajem. I uvijek se nadam da znate i da nećete zaboraviti ono što vam često govorim: jednom moj učenik – zauvijek moj učenik.

Jednom kad postanete jedno od moje djece, što se događa brže nego što mislite, vi ćete to zauvijek i ostati.

Ako sam vam jednom rekla da pijete više vode, da prestanete piti energetska pića zbog toga što su loša za vas, da jedete zdravu hranu, da znam da možete bolje, da sam ponosna na vas, da će sve biti u redu, da ste zaista predivna osoba, ja sam spremna zauvijek vam govoriti te stvari, ako je to potrebno. Nakon što smo proslavili petice, vozačke dozvole, nove ljubimce, odlične uspjehe i nove vještine, voljela bih nastaviti slušati o vašim uspjesima nakon škole. Voljela bih čuti kako vam je na fakultetu ili na novome poslu, ponuditi vam savjet ili rame za plakanje, zagrliti vas…Ja vas ne prestajem voljeti nakon što ste otišli iz moje učionice.

Vi ste sad odrasle osobe, čak i ako se ne osjećate tako.

A ja sam bila vaša učiteljica. Pokušavam dokučiti koja je moja uloga u vašem životu sad kad više nisam vaša učiteljica. Ne želim se nametati tamo gdje nisam potrebna. Vi ćete sresti druge ljude, druge učitelje, druge mentore. Većina vas ima obitelj i prijatelje koji će vas podržati. Međutim, molim vas, nemojte zaboraviti, ako me ikad zatrebate ili poželite vidjeti, ja sam ovdje da proslavim s vama vaše uspjehe, tugujem s vama zbog vaših gubitaka, poučim vas, savjetujem ili da vam pomognem na bilo koji način. Nije važno koliko je vremena prošlo otkako sam vam predavala. Nije važno ako su prošle godine otkako smo se vidjeli. Možete mi se uvijek obratiti ako trebate.

Ja se ne prestajem brinuti o vama ili mariti za vas nakon što ste otišli iz moje učionice. Vi ne gubite moju podršku kad maturirate. Jednom moj učenik – zauvijek moj učenik!

  • I mi bismo voljeli čuti kako vi održavate odnose sa svojim učenicima nakon što maturiraju.

……………..

NAPOMENA

  • SAD: We Are Teachers mrežna je zajednica edukatora čija je misija inspirirati učitelje i pomoći im dijeljenjem praktičnih razrednih ideja, savjeta i učiteljskog humora.
  • Izvor: weareteachers.com