Školstvo u medijima
VELIKA BRITANIJA : JEDNOGODIŠNJI PROGRAM
Zagrli učiteljicu za bolje ponašanje u školi
objavljeno: 5. studenoga 2019.

POSTUPAK JE JEDNOSTAVAN: na ulazu u učionicu učenici imaju četiri načina da pozdrave učiteljicu: zagrljajem, rukovanjem, mahanjem ili dodirom šaku o šaku.

Učiteljice u ovim školama prolaze osposobljavanje koji im omogućuje organizacija Pivotal Education, a jedna je od stavki da i same poštuju pravila koja su postavljena za učenike i učenice, kao što je, recimo, zabrana trčanja u školskim hodnicima.

Program uključuje i pozitivnu povratnu informaciju, gdje roditelje pozivaju ne samo kad postoji neki problem u školi, nego i da im se daju informacije o postignućima učenika na nastavi. Neki su roditelji oduševljeni jer je za njih poziv iz škole dosad uvijek značio nešto negativno. Jedna se majka rasplakala jer su joj se noge odsjekle kad je vidjela da je zovu, a pokazalo se da je to prva pozitivna vijest o njezinu sinu otkako je počeo školovanje. Čak je i ravnatelj škole pozitivno iznenađen jer ga mališani zaustavljaju na hodniku, pozdravljaju i pružaju mu ruku.

– Ne mogu vjerovati koliko je jednostavno postići promjenu nabolje. Ne košta ništa biti ljubazan – kaže ravnatelj Osnovne škole Blackhorse.

Nakon 12 mjeseci provođenja projekta napravit će istraživanje o uspješnosti programa. U analizu će biti uključena mišljenja učenika, kao i broj kazni tijekom godine. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine | Prema Bristol Live  ]