Učitelji stvaraju
GODINA ČITANJA U IV. OSNOVNOJ ŠKOLI VARAŽDIN
Čitateljski maraton – Minuta za čitanje
objavljeno: 24. listopada 2021.

Budući da je 2021. godina proglašena Godinom čitanja, IV. osnovna škola Varaždin aktivno se uključila u taj projekt. Koordinatorica projekta je školska knjižničarka Marina Mavrek, a brojne aktivnosti osmislila je sama, ali i u suradnji s kolegicama.

Zajedno s učiteljicom Gordanom Foder napravila je web stranicu gdje dokumentiraju sve aktivnosti koje se povodom Godine čitanja u Školi provode.

Web stranicu pogledajte OVDJE.

Hrvatsko čitateljsko društvo organiziralo je 23. listopada viritualni maraton čitanja pod nazivom Minuta za čitanje. Kako je Mjesec hrvatske knjige, učenici i učitelji IV. osnovne škole Varaždin uključili su se u maraton te čitali ulomke iz djela hrvatskih pisaca po vlastitom izboru. Sve je to dokumentirala i snimila vrijedna knjižničarka Marina Mavrek, a kako izgleda Minuta za čitanje u IV. osnovnoj školi Varaždin pogledajte (i poslušajte) OVDJE.

Do kraja godine predviđeno je još aktivnosti vezanih uz Godinu čitanja, a web stranica ostat će kao trajni zapis čitateljskih aktivnosti učenika i učitelja.

■  Piše: Gordana FODER | IV. OŠ Varaždin