Učitelji stvaraju
GIMNAZIJA JOSIPA SLAVENSKOG ČAKOVEC
Genijalan početak drugog polugodišta
objavljeno: 11. siječnja 2022.

U posljednje se vrijeme mnogo truda ulaže u to da škole postanu mjesta gdje se učenici osjećaju dobro, sigurno i prihvaćeno jer upravo su to preduvjeti uspješnog učenja. Dobar odnos i povezanost između učenika i nastavnika ključni su čimbenici na tom putu, no građenje takva odnosa često nije jednostavno te od nastavnika zahtijeva kreativnost, originalnost, duhovitost i potpunu predanost.

Shvatili su to odavno i u čakovečkoj Gimnaziji Josipa Slavenskog. Naime, nastavnici te ugledne škole s dugom tradicijom uspješnosti ovih su dana opet provirili malo izvan okvira i odlučili se prikazati svojim učenicima u drukčijem svjetlu.

Dobrodošlicu u novo polugodište poželjeli su im čitavim nizom pomno osmišljenih fotografija kojima su rekreirali poznate scene kultnih serija i filmova.

Dudek i Regica

Utjelovljeni su tako na Dudek i Regica, Edward Škaroruki, jedna od najpoznatijih filmskih plavuša – ona s Harvarda, E. T. na putu kući, poznate žute kabanice iz serije Na putu prema dolje, ekipa u crvenim kombinezonima iz Kuće od papira, Jack i Rose iz Titanika… prava mala filmska enciklopedija!

Titanic

Ideja je godinama tinjala u kreativnim umovima profesorice Zlatke Grahovec Soldat i profesora Petra Pavlica, koji je ujedno i autor fotografija, a ove je godine konačno i ostvarena.

Ovaj je niz fotografija dokaz da originalnosti, kreativnosti, ljubavi prema nastavničkom zvanju i mladim ljudima u našim školama ne nedostaje, ali i da je film definitivno medij koji povezuje generacije.

■  Piše: Aleksandra Pleh, profesorica Hrvatskog jezika | Gimnazija Josipa Slavenskog, Čakovec ■