Učitelji stvaraju
OŠ VLADIMIRA NAZORA, CRIKVENICA | PŠ DRAMALJ
Slovokazi su baš fora
objavljeno: 23. svibnja 2022.

Prvi smo razred. Bavimo se slovima cijele godine. Uživali smo istražujući taj čarobni svijet. A onda smo upoznali SLOVOKAZE. Gospođice i gospoda slova oduševili su nas na prvu i rodila se ideja!

Učiteljica Marijana Bezić pripremila je svojim učenicima izazov! Trebali su odabrati jedno slovo – koje im je nekako važno ili drago i vođeni se tablicom sa zadatkom izraditi svoj slovokaz. Slovo neka bude od papira i šareno, neka „oživi“ (dodaj mu oči, ruke i noge), koristi razne materijale – reži, lijepi, slaži…

Vesela dramaljska šestorka ulovila se posla i napravila šarena i vesela slova. Priče o slovima stvarali su uz pomoć roditelja, a neki i sami.

A kako su Petar, Estthera, Mia, Viktoria, Filip i Niko  to zamislili, a njihova učiteljica posložila u videozapis – pogledajte s nama!

Posebna zahvala učiteljici Karmeli Vajdoher Žilić jer su nas baš njeni slovokazi motivirali da se  i mi bacimo u ovu avanturu! I osim što smo se dobro zabavili, naučili smo i nešto novo – a to jest zadatak SLOVOKAZA, zar ne?

ESTTHERA CESNIK BARIČEVIĆ | MAČKOLENA
IVANČICA IVIČIĆ
PETAR CRNČIĆ | RONIOC RATKO I RIBAR ROKO
NIKO NAM | NIKOLAS NEODOLJIVI
FILIP MUŠANOVIĆ
VERONIKA VIVIĆ

■  Piše:  Marijana Bezić, dip. učitelj. ■  OŠ V. Nazora Crikvenica, PŠ Dramalj ■ Učiteljica koja je sve, samo ne obična učiteljica. U svom poslu uživa stvarajući materijale koji pomažu učenicima da bolje i lakše savladaju nastavne sadržaje (listiće, igre, prezentacije, izazove…). Obožava čitati, svirati i pjevati. ■