Zanimljivosti
BIOGRAD NA MORU
Baština grada prilagođena učenicima
objavljeno: 11. ožujka 2016.

…pokazalo se da je on postigao značajan uspjeh, kazala nam je predsjednica Savjeta mladih Angela ŠARIĆ.

Zanimljiva povjesna predavanja pobudila su pažnju mladih te se realizacija projekta nastavlja i dalje. Tako su nakon srednjoškolaca na red došli i učenici osnovne škole, pa je proteklih dana u razgledanje muzejskih zbirki stigla i skupina učenika sedmih razreda osnovne škole Biograd. U pratnji svojih učitelja Danijela TORBARINE i knjižničara Ante PRTENJAČE sedamdesetak sedmaša pažljivo je slušalo o dalekoj i bližoj povijesti.

Muzejska pedagoginja Marina NINČEVIĆ kazala nam je tom prigodom: Učenici će uz stručno vodstvo razgledati postav muzeja, koji uključuje arheološku zbirku, zbirku ʺTeret s potopljenog broda iz 16.st.ʺ, izložbu orijentalnog oružja i zbirku glagoljice, koja je od nedavno opet otvorena za posjetitelje. Radi se o glagoljaškim spomenicima sa šireg biogradskog područja (Biograd, Sveti Filip i Jakov, Vrgada, Pašman, Pakoštane), a izloženi su kameni spomenici i pisani izvori, koji su posebno vrijedni, jer svjedoče o imenima, godinama, toponima i drugim važnim povijesnim podacima.

Zavičajni muzej čuva uistinu vrijednu povijesnu i kulturnu baštinu i na poseban način prezentira povijest ovog područja. [IZ DRUGIH IZVORA | biogradnamoru.hr ]