Zanimljivosti
OŠ KNEZA TRPIMIRA, KAŠTEL GOMILICA
Christmas and New Year`s Cards Around The World
objavljeno: 26. veljače 2020.

… pod nazivom Christmas and New Year`s Cards Around The World [Božićne i novogodišnje čestitke diljem svijeta].

Projekt su pokrenule profesorica Elena MENASSI iz talijanske škole Instituto Compresivo „A. Moro” iz mjesta Capriolo i Tina Parać iz OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice, a u projektu su sudjelovale i škole Agrupamento de Escolas do Sudoeste de Baiao iz Portugala, Kaunas Montessori school iz Litve i Sehit Ramazan Konus Ortaokulu iz Turske.

Svrha je projekta bila ručna izrada božićnih čestitki, upoznavanje božićnih običaja ostalih zemalja sudionica u projektu i, ne manje važno, aktivna uporaba engleskog i talijanskog jezika u govoru i pisanoj riječi.

Na početku su projekta svi učenici 6. e predstavili svoju školu kratkom prezentacijom, kao što su to učinili i njihovi vršnjaci iz ostalih europskih škola.

Učenici su imali zadatak ručno izraditi božićne čestitke, koje su potom ispisivali na engleskom, talijanskom i hrvatskom jeziku. Ispisane božićne čestitke poslali su poštom partnerskom 1. a razredu u Italiji.

S nestrpljenjem su iščekivali čestitke svojih prijatelja iz Italije. Pristigle čestitke pokazali su roditeljima i prijateljima, a potom ih po dogovoru izložili na razrednom panou.

Kako bi iznenadili i razveselili svoje nove prijatelje, učenici 6. e razreda otpjevali su pjesmu na engleskom jeziku za svoje eTwinningove prijatelje „Santa Claus is coming to town” i snimili ovaj videouradak.

 

Kao rezultat zajedničkog rada svih sudionika u projektu nastao je videouradak kojeg možete pogledati ovdje.

Učenici 6. e razreda s velikom su radošću sudjelovali u ovom eTwinningovu projektu, čije ćemo provođenje nastaviti.

……

Tina PARAĆ, profesorica engleskog i talijanskog jezika | OŠ kneza Trpimira, Kaštel Gomilica