Zanimljivosti
OŠ PETRA PRERADOVIĆA, ZADAR
Domaćinstvo raduje učenike
objavljeno: 7. ožujka 2019.

… potekla je od naše ravnateljice Stanke Pere MARTINAC, a učiteljice drugih razreda Dragica Smolić, Milena MARAČIĆ i Marina MARUŠIĆ s veseljem su prihvatile takav izazov.

Domaćinstvo je potrebno kako bismo učenicima tijekom cijele školske godine omogućili usvajati praktične vještine nužne u svakodnevnom životu, a razvijaju brzinu, spretnost, preciznost, kreativnost i snalažljivost. Učenici će naučiti neke praktične vještine kao što su priprema jednostavnih jela, pečenje kolača, šivanje, krpanje i izrada ukrasnih predmeta. Već od samog početka učenici su ozbiljno pristupili radu.

Budući da smo u listopadu obilježili Dane plodova zemlje, učenici drugih razreda posjetili su Sveučilišno dobro „Bašticaˮ. Na poklon su dobili jabuke od kojih su kasnije napravili marmeladu. Staklenke marmelade s ostalim su proizvodima naše školske zadruge Mlade rukedonirane humanitarnom Diplomatskom sajmu u Budimpešti, održanom u prosincu lanjske godine.

Učenici su osim marmelade naučili praviti i palačinke, puding, čips od krumpira, božićne kekse, kolače te smo za vrijeme božićnih priprema izrađivali božićne ukrase i čestitke.

Čestitke smo poklonili Gradskoj knjižnici, Ogranak „Aleksandar Stipčević” – Arbanasi.

U drugom polugodištu planiramo upoznati učenike s osnovama šivanja i krpanja, a vjerujemo da će ovo polugodište učenicima biti veselo i zanimljivo.

………….

Milena MARAČIĆ, Dragica SMOLIĆ i Marina MARUŠIĆ, učiteljice razredne nastave | OŠ Petra Preradovića, Zadar