Zanimljivosti
OŠ PLOKITE, SPLIT
Enes Kišević oduševio male Splićane
objavljeno: 19. veljače 2020.

Ovaj iznimno zanimljiv književni susret omogućio nam je predstavnik Nakladne kuće Školska knjiga Manuel Tabak i ovim mu putem od srca zahvaljujemo. Bilo je lijepo upoznati skromnog, a istodobno duhom velikog čovjeka.

Na dječji upit tko mu je životni uzor, Enes Kišević je odgovorio: „Moja majka, skromna žena koja je u jednom životnom trenutku izrekla jednu misao koja sad stoji zapisana među mislima velikih znanstvenika i nobelovaca:

‘U svijetu bi nestalo bijede kad bi tuđa bijeda postala i naša’.”

Ovu bezvremensku misao izrekla je topla, brižna i nadasve jednostavna ljudska duša u dijelu svoga života kad bi otkidajući od svojih usta i od svoga siromaštva slala djeci novac za školovanje. Pisac bi joj taj novac vraćao znajući da i sama teško preživljava. Ona je bila sretna, naravno ne radi novca, nego što je svoje dijete naučila da bude u pravom smislu riječi ČOVJEK.

Dragi Enes Kišević cijeli je ovaj susret posvetio upravo ovakvim velikim mislima i mi smo zaista otvorili naša srca ovom ugodnom druženju. Mnogo smo naučili. [ IZ DRUGIH IZVORA | os-plokite-st.skole.hr ]

 

SVAKA HIMBA MENI JE DALEKA.
DRUGIMA SAM KAO SAMOM SEBI,
MRŽNJE SVE, OD OVOGA SVIJETA,
LJUBAV MOJU POTOPILE NE BI!

– Enes KIŠEVIĆ