Zanimljivosti
OŠ ZVONIMIRA FRANKA, KUTINA
Gradonačelnik posjetio odjel za djecu s posebnim potrebama
objavljeno: 20. ožujka 2018.

Trenutačno u posebnom odjelu ima 22 djece, s njima rade tri defektologinje, Jelena Brnada, Renata Klobučar i Senka Ćelap, te asistenti u nastavi koji pomažu u radu i aktivnosti.

Druženju je nazočila predsjednica Dječjega gradskog vijeća Dora Brozović sa članovima, u okviru plana i programa „Budi mi prijatelj”, a u svrhu boljeg upoznavanja djece s poteškoćama u razvoju, što je jedan od načina da se djeca što uspješnije integriraju u društvo.

Ravnatelj škole Dario Duda zahvalio je predstavnicima Grada na dolasku te uputio zahvalu gradonačelniku na podršci koju Osnovna škola Zvonimira Franka dobiva od Grada i upoznao prisutne s radom posebnog odjela, ističući ponos na učenike, asistente u nastavi i defektologinje koje svojom kvalitetom i svojim trudom nesebično pomažu djeci.

Gradonačelnik je djeci donio prigodne darove za nadolazeće uskrsne blagdane i u svom kratkom pozdravnom govoru istaknuo kako će Grad Kutina uvijek rado pomoći, koliko je u njihovoj moći, za što kvalitetnije uvjete rada kako bi se djeca s poteškoćama u razvoju uspješno integrirala u okruženje i time stvarala lijepe slike djetinjstva. Zahvalu je uputio defektologinjama i asistentima u nastavi, ističući kako se u ovaj posao prije svega mora unijeti ljubav, a potom i energija kako bi djeca i roditelji bili zadovoljni. Također je izrazio zadovoljstvo što kutinska djeca s posebnim potrebama ne moraju putovati u Sisak, Daruvar ili Zagreb, jer se mogu obrazovati u svom gradu.

Nakon pozdravnoga govora, gradonačelnik Zlatko Babić s djecom je naslikao uskrsno pile, a ugodno druženje upotpunjeno je smijehom i veseljem. [ IZ DRUGIH IZVORA | kutina.hr  ]