Zanimljivosti
KAKO ŠKOLARCIMA PRIBLIŽITI KNJIGE
Izložbeni lanac knjiga
objavljeno: 20. siječnja 2020.

Djeca ih jednostavno ne primjećuju zbog količine knjiga na jednome mjestu. Zato sam ove godine smislila način da učenicima „prokrčim” put do knjige, da je pronađu i uzmu u ruke – izložbeni lanac knjiga.

 

Ideja je vrlo jednostavna. Ispod ploče u mojoj učionici prazan je prostor. Zato sam kupila dva lanca i objesila ih na zid na to mjesto. Na svaki od njih objesila sam od pet do šest knjiga. Knjige su samo visjele i na taj su način bile upadljive i izložene.

  

Ako je učenik želio pročitati knjigu, jednostavno bi došetao do lanca, uzeo knjigu i vratio se na svoje mjesto. Ja bih je tada zamijenila drugom knjigom s police kojoj je također potrebno malo pažnje i ljubavi. Nakon što je učenik gotov s čitanjem knjige, vratim je u knjižnicu. I to je sve.

 

Otkrila sam da izložbeni lanac knjiga zaista potiče učenike da čitaju naslove koje inače ne bi čitali.

Ovakav način izlaganja knjiga pomaže istaknuti manje poznate knjige i zato mi se ova ideja jako sviđa. Želite li vidjeti kako funkcionira naš lanac knjiga, pogledajte videozapis na mom profilu na Instagramu.

 

………………

NAPOMENA: 

  • SAD: Teaching in Room 6 – blog koji prati rad predmetne učiteljice Stephanie, koja je među svojim učenicima poznata kao gospođa M.
  • Izvor: teachinginroom6.com