Zanimljivosti
STROJARSKO TEHNIČKA ŠKOLA OSIJEK
Jubilej kakvim se rijetki mogu pohvaliti
objavljeno: 15. studenoga 2016.

Stoga svake godine 14. studenoga obilježavamo i slavimo Dan škole, rekao je Ivan Adrić, ravnatelj Strojarske tehničke škole na svečanosti održanoj u prigodi Dana škole i obilježavanja 130. obljetnice škole.

Sadašnjim i umirovljenim djelatnicima škole te učenicima, Dan škole i vrijednu obljetnicu čestitao je župan Vladimir Šišljagić. Istaknuo je važnost duge tradicije škole te dodao da je Osječko-baranjska županija, osnivač srednjih škola, ponosna na brojne uspjehe ove škole.

Na svečanosti je predstavljena monografija “Naših 130 godina”, čija je urednica prof. Marija Pavelić, a uredništvo čine ravnatelj Ivan Adrić te profesori Dalibor Rašić i Sonja Smojver. Monografija je dokaz da je Strojarska tehnička škola doista škola s tradicijom, ali i škola koja prati suvremene trendove u području strojarstva.

Strojarska tehnička škola danas je prepoznatljiva obrazovna ustanova strojarske struke u regiji. Posljednjih godina broji oko 520 učenika koji pohađaju 23 razredna odjela te 59 djelatnika. Klasične dnevnike zamijenili smo e-dnevnicima, otvorili smo modernu automehaničarsku radionicu, nabavili smo suvremeni CNC stroj, a u školi koristimo obnovljive izvore energije. Sva ta područja, kao i industrijsku automatizaciju, robotiku, energetiku, razvijat ćemo i dalje – istaknuo je ravnatelj Ivan Adrić.

Na svečanosti su dodijeljene nagrade zaslužnima, a u umjetničkom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Franje Kuhača i škole domaćina. [ IZ DRUGIH MEDIJA | glas-slavonije.hr ]

 

http://www.glas-slavonije.hr/317017/3/Skola-sa-stoljetnom-tradicijom-koja-prati-suvremene-trendove