Zanimljivosti
OBRTNA TEHNIČKA ŠKOLA, SPLIT
Komuniciraj, poveži, razvijaj…
objavljeno: 26. lipnja 2018.

Uz Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije suorganizatori su bili Agencija za mobilnost i programe EU-a, Elektrotehnička škola Split i OŠ braće Radića, Bračević kao inicijator događanja u sklopu projekta KA1 KOMUNICIRAJ – POVEŽI – RAZVIJAJ.

U uvodnom dijelu nazočne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić te Ivana Puljiz, voditeljica Odjela za opće obrazovanje Agencije za mobilnost i programe EU-a, koja je predstavila mogućnosti programa Erasmus+.

Nakon uvodnog dijela sudionici su mogli pogledati izložbu projekata u provedbi kroz informativne štandove i plakate na kojem je iz naše škole sudjelovala učiteljica Dražana Ćudina, koja u sklopu projekta Erasmus+ vodi izvannastavnu aktivnost Priroda u prirodi kao i istoimeni međunarodni projekt na portalu eTwinning.

Uslijedile su prezentacije projekata podijeljene u tri sekcije, a učiteljica Alenka Miljević, koordinatorica projekata Erasmus+ u OŠ braće Radića, Bračević, moderirala je sekciju za više razrede osnovne škole i srednje škole za područje općeg obrazovanja. Članovi projektnih timova predstavili su sljedeće projekte: Marin Vuletin iz OŠ braće Radića, Bračević „Komuniciraj – poveži – razvijaj”, Ivana Bokavšek iz OŠ Spinut „U potrazi za kvalitetom”, Ružica Kandić i Sanja Matić iz OŠ kraljice Jelene „Once upon an island”, Tajana Bundara iz OŠ Manuš „Mi djeca EU kažemo…”, Ivana Vrdoljak iz SŠ Antun Matijašević Karamaneo, Vis „S.T.E.P.S.” i Natalija Moškatelo „New methodologies to avoid early school leaving”.

U prezentacijama su se mogle čuti mnoge korisne informacije o koracima u pripremi i provedbi projekata. Kroz niz primjera iz prakse moglo se vidjeti kako projekti iz programa Erasmus+ pozitivno utječu na škole, učitelje i, ono najvažnije, na učenike, o čemu je nekoliko učenika na konferenciji svjedočilo iz prve ruke.

Potrebu ovakvog događanja dokazalo je stotinjak zainteresiranih sudionika koji su iskazali zadovoljstvo što su o programu Erasmus+ imali priliku pitati i čuti iz prve ruke i sigurni smo da su se tijekom konferencije stvorile nove ideje koje će se realizirati i prikazati na sljedećem projektnom danu.

Dodatne informacije o događanju možete pogledati OVDJE.

…………..

Alenka MILJEVIĆ, prof. engleskog i njemačkog jezika