Zanimljivosti
OŠ MLADOST, OSIJEK
Obitelj u školi
objavljeno: 3. svibnja 2017.
  • Kako će učenici 3.c OŠ Mladost Osijek obilježiti Međunarodni dan obitelji (15. svibnja)

Prije puno godina, ne znam im više niti broj, ali znam da ta djeca možda idu u srednju školu ili čak već studiraju, obilježili smo Međunarodni dan obitelji na malo drugačiji način. Po uzoru na taj projekt planiramo ove godine obilježiti taj važan dan. Obitelj je mjesto gdje počinju odgoj i obrazovanje. Iako dođe vrijeme kad škola preuzima dio te uloge, obitelj i dalje ostaje na prvom mjestu.

Najbolje učimo kad je poveznica obiteljskog i školskog odgoja i obrazovanja čvrsta.

Zajedno s učenicima osmislila sam razredni projekt koji će trajati dva tjedna. Cilj nam je organizirati susret obitelji u školi u povodu Međunarodnog dana obitelji. Ovo je vrijeme u školskoj godini kad su vrlo česta natjecanja (mali zbor, trčanje, nogomet, graničar…) i vrijeme predstavljanja izvanškolskih aktivnosti. Stoga smo osmislili projekt koji ćemo raditi u okviru redovite nastave, na satima svih nastavnih predmeta. Izražavat ćemo se jezično, likovno, glazbeno, matematički, sportski, kulinarski…

Upotrijebit ćemo maštu.

  • KAKO SMO MI TO ZAMISLILI, MOŽETE VIDJETI NA LINKOVIMA, ispod teksta.

Tamo ćete pronaći detaljan plan aktivnosti, anketu za roditelje, riječi pjesme. Nadam se da će vam se svidjeti. Ako sad počnete s organizacijom, još stignete uživati u radu i druženju s obiteljima svojih učenika.

Ja već uživam.

………………………..

Zehra DELIĆ, učiteljica razredne nastave | OŠ Mladost, Osijek