Zanimljivosti
OŠ GRADIŠTE – USUSRET BOŽIĆU
Priredba za štićenike doma za starije osobe
objavljeno: 17. prosinca 2018.

Pozvali smo u goste sve bake, djedove i korisnike doma „Svjetlost” u Gradištu.

Napravili smo priredbu samo za njih, a počeli smo božićnom pjesmom Tiha noć.

Učenici 4. b razreda sa svojom učiteljicom Branislavom Šimić uprizorili su nam Zvijezdu za treće tisućljeće u kojem su vjerno prikazali težak i mukotrpan put Josipa i Marije i čudesno porođenje u štalici na slami. U ulozi Josipa i Marije bile su Elena Živković i Marija Blagojević, anđeli su bili Gabriel Jukić, Luka Mijić, Marko Krnjić, Nikolina Stojanović, Tomislav Matinac, Leon Jovanovac i Ana Šimić, a tri kralja predstavljali su Martina Žigmundovac, Marija Mijatović i Ela Božić. Zvijezdu je oblikovala Tesa Dretvić, dječaka Antonio Mikinac i djevojčicu Petra Nikolić. Iza svakog prizora slijedila je prigodna pjesma i prekrasni dječji glasovi. Ozarenih lica pjevali su U to vrijeme godišta, O pastiri, Spavaj mali Božiću, Radujte se narodi, Veselje ti navješćujem…

Učenici šestih i osmih razreda krasnoslovili su božićnu poeziju u recitalu koji je pripremila učiteljica hrvatskog jezika Danica Galić. Recital je imao instrumentalnu Tihu noć kao glazbenu kulisu.

Igrokaz Lijek za srce, autora Stjepana Lice, izvela je Katarina Ćaćić, učenica 8. a razreda, i dvije učenice 4. b razreda – Lucija Božić i Andrijana Akrap.

Priredbu smo završili pjesmom Svim na zemlji mir, veseljekoju su radosno otpjevali svi izvođači zajedno s publikom.

Gosti ove lijepe večeri program su pratili ozarenih lica i s pokojom suzom u oku. Našim smo bakama i djedovima poslužili topli čaj i božićne kolačiće.

Oni su otišli sretni i zadovoljni iz naše škole, a mi smo ostali još sretniji i zadovoljniji što su nam dali mogućnost da učinimo nešto dobro i da se dobro osjećamo ispunjeni ponosom i radošću.

………….

Danica GALIĆ, prof. hrvatskog jezika | OŠ Gradište