Zanimljivosti
OŠ VLADIMIR NAZOR, VIROVITICA
Projekt „Bonton”: Srijeda bez mobitela
objavljeno: 10. veljače 2020.

U ovu je školu od 5. veljače 2020. uvedena „Srijeda bez mobitela”. O čemu se radi?
Brojni stručnjaci upozoravaju na to da je digitalnu tehnologiju potrebno naučiti pravilno upotrebljavati. Tehnologija treba biti alat u našim sigurnim rukama. Premda su izazovi tehnologije više-manje poznati, teško je oduprijeti se želji da neprestano gledamo u neki zanimljiv, šareni ekrančić.
Zato ćemo u sklopu projekta „Bonton” ovoj pojavi nastojati doskočiti poticanjem kulture razgovora i neposredne komunikacije među učenicima.
Članovi povijesne grupe 8. razreda pripremili su učenike za ovu aktivnost tako što su nekoliko dana ranije izradili informativne plakate i panoe naslovljene „Srijeda bez mobitela” i „Srijeda – dan za…”.
Prvoga dana „Srijede bez mobitela” učenici su sjajno prihvatili zamisao da vrijeme odmora provode u razgovoru i druženju, bez uporabe mobilnih uređaja.

Bio je to poticaj i učiteljima koji su dežurni na hodnicima da više razgovaraju s učenicima. Također je bilo lijepo vidjeti nasmijanu djecu, u većim ili manjim skupinama, kako pronalaze zajedničke teme za razgovor i igru.

Škola bez mobitela jednostavno je škola drukčijeg ozračja.
Potičemo sve učenike, a osobito one koji su jako naviknuli na mobitele u rukama, da srijedu u školi, ali i u svojim domovima iskoriste kao dan za prijateljstvo, druženje, smijeh i razgovor. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Facebook ]