Zanimljivosti
SAD: U DRŽAVI UTAH
Školski se odmor odsad uračunava u nastavno vrijeme
objavljeno: 4. veljače 2020.

Zašto je ova odluka važna?

Većina država zahtijeva određen broj nastavnih sati tijekom minimalnog broja školskih dana. U državi Utah taj broj iznosi 990 sati tijekom 180 dana. Međutim, u mnogim državama nastavni sati ne uključuju stanke poput odmora ili ručka.

S obzirom na pritiske s kojima su škole suočene da poboljšaju rezultate na ispitima, mnoge su donijele odluku o smanjenju trajanja odmora kako bi produljile trajanje sata te pokušale dosegnuti minimum standarda u čitanju i računanju.

Međutim, odmor JEST učenje i ne možemo ga žrtvovati.

Istraživanja su jasna. Igra je iznimno važna za dječju akademsku i emocionalnu dobrobit.

Ne računamo li odmor pod nastavne sate, šaljemo poruku da nije važan za dječje školsko iskustvo te da djeca ne uče tijekom tog vremena. Međutim, znanost tvrdi drukčije.

I zato pozdravljamo odluku države Utah i nadamo se da će i ostale države slijediti njihov primjer.

Uračunavanjem odmora pod nastavne sate, Utah pomaže učiteljima izbjeći nemoguće kompromise. Djeci je odmor potreban poput vremena za svladavanje čitanja i računanja. Igra je osnovni dio odmora, baš kao i učenje.

. …………………

NAPOMENA

  • We Are Teachers mrežna je zajednica poučavatelja čija je misija inspirirati učitelje i pomoći im dijeljenjem praktičnih razrednih ideja, savjeta i učiteljskog humora.
  • Izvor: weareteachers.com